A keresztény All Star csapatban Tóth Vera, a Bolyki Brothers és Pajor Tamás

/ 2018.03.11., vasárnap 08:00 /

A magyar keresztény zenei kultúra megerősítésére március 29-én már második alkalommal adják át a keresztény könnyűzenei elismerést, a Szikra-díjat. A díjra pályázni lehetett, keresztény szellemiségű alkotók küldhették be alkotásaikat. A hatfős szakmai zsűri ezekből választotta ki a legjobb dal, a legjobb dicsőítő dal, a legjobb dalszöveg, a legjobb előadás, a legjobb klip és az életműdíj kategória győzteseit.

A gála különlegessége, hogy csak erre az estére összeáll a keresztény All Star csapat: különböző, nem a keresztény zenei világban szerzett érdemeikről híres alkotók adnak közös koncertet. Így színpadra lép a Bolyki Brothers és Tóth Vera, Gyárfás István és Elek István, Pajor Tamás és az Amen, a Peet Projekt és Szolnoki Péter, valamint a Keresztkérdés. A fellépők meghívnak egy-egy közkedvelt, ám nem a keresztény zenei világból ismert művészt is közös zenélésre.

Bolyki György

Bolyki György

A Szikra-díj ötlete már régóta megfogalmazódott a szervezők fejében, hiszen jó ideje szerették volna megmutatni a keresztény könnyűzenei életben található értékeket. Magyarországon a történelmi adottságokból fakadóan nincs múltja a keresztény könnyűzenének, de mivel ez változóban van, úgy gondolják, hogy érdemes vele profi módon foglalkozni, és támogatni azokat, akik ezen a területen tevékenykednek. Fontos, hogy ezeknek a művészeknek legyen kedvük alkotni, és a szerzők egymást is megismerjék, inspirálják. „Az első Szikra-díj emiatt jött létre, és azt gondolom, ezeket a célokat el is értük” – mondja Bolyki György, a díjátadó gála egyik szervezője.

A pályázatra olyan alkotásokat vártak, amelyeknek szerzői önmagukat hitvalló keresztény embernek tartják, és életükben fontos szerepet tölt be Jézus. A másik feltétel az volt, hogy az alkotók olyan műveket küldjenek, melyek az Istennel való kapcsolatukról szólnak. A zsűri tagjai: Horváth Gergely (rádiós műsorvezető), Mező Misi (zenész), Madarász Isti (filmrendező), Gável Gellért (zenész), ifj. Balog Ferenc (zenész) és Bolyki György (zenész, producer). A gála március 29-én 19 óra 30-kor kezdődik Budapesten a Millenáris Parkban. 

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.