new.valasz.hu/kultura/radiokritika-borbarat-rog-9249

http://new.valasz.hu/kultura/radiokritika-borbarat-rog-9249

A keresztény All Star csapatban Tóth Vera, a Bolyki Brothers és Pajor Tamás

/ 2018.03.11., vasárnap 08:00 /

A magyar keresztény zenei kultúra megerősítésére március 29-én már második alkalommal adják át a keresztény könnyűzenei elismerést, a Szikra-díjat. A díjra pályázni lehetett, keresztény szellemiségű alkotók küldhették be alkotásaikat. A hatfős szakmai zsűri ezekből választotta ki a legjobb dal, a legjobb dicsőítő dal, a legjobb dalszöveg, a legjobb előadás, a legjobb klip és az életműdíj kategória győzteseit.

A gála különlegessége, hogy csak erre az estére összeáll a keresztény All Star csapat: különböző, nem a keresztény zenei világban szerzett érdemeikről híres alkotók adnak közös koncertet. Így színpadra lép a Bolyki Brothers és Tóth Vera, Gyárfás István és Elek István, Pajor Tamás és az Amen, a Peet Projekt és Szolnoki Péter, valamint a Keresztkérdés. A fellépők meghívnak egy-egy közkedvelt, ám nem a keresztény zenei világból ismert művészt is közös zenélésre.

Bolyki György

Bolyki György

A Szikra-díj ötlete már régóta megfogalmazódott a szervezők fejében, hiszen jó ideje szerették volna megmutatni a keresztény könnyűzenei életben található értékeket. Magyarországon a történelmi adottságokból fakadóan nincs múltja a keresztény könnyűzenének, de mivel ez változóban van, úgy gondolják, hogy érdemes vele profi módon foglalkozni, és támogatni azokat, akik ezen a területen tevékenykednek. Fontos, hogy ezeknek a művészeknek legyen kedvük alkotni, és a szerzők egymást is megismerjék, inspirálják. „Az első Szikra-díj emiatt jött létre, és azt gondolom, ezeket a célokat el is értük” – mondja Bolyki György, a díjátadó gála egyik szervezője.

A pályázatra olyan alkotásokat vártak, amelyeknek szerzői önmagukat hitvalló keresztény embernek tartják, és életükben fontos szerepet tölt be Jézus. A másik feltétel az volt, hogy az alkotók olyan műveket küldjenek, melyek az Istennel való kapcsolatukról szólnak. A zsűri tagjai: Horváth Gergely (rádiós műsorvezető), Mező Misi (zenész), Madarász Isti (filmrendező), Gável Gellért (zenész), ifj. Balog Ferenc (zenész) és Bolyki György (zenész, producer). A gála március 29-én 19 óra 30-kor kezdődik Budapesten a Millenáris Parkban. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.