A jó zsaru és a rossz zsaru

/ 2018.03.09., péntek 19:00 /

Lajkó Félix és Balázs János

Fotó: Raffay Zsófia

Az MVM Koncertek következő hangversenyén, március 21-én Balázs János és Lajkó Félix közös estjén az improvizációé lesz a főszerep. A két művészt jól ismeri a közönség, a saját stílusukban mindketten kimagasló eredményeket értek már el. Minden fellépésükön a zene határait feszegetik, egyúttal páratlan virtuózai saját hangszerüknek – ettől olyan izgalmas és kiszámíthatatlan a közös zenélésük. 

De mit idéz elő két erős egyéniségű zenész közös játéka? A zenei határok eltűnését, ahol nincs előre megírt hangjegy, előre megbeszélt dallam. Mindehhez elengedhetetlen a közös zenei elképzelés, és az, hogy kitalálják egymás zenei gondolatát. A két művész újraértelmezi, ugyanakkor hallgathatóvá és befogadhatóvá teszi a kortárs zenét.

Lajkó Félix Liszt-díjas hegedűs, világzenész és Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművész is erős egyéniség, akik szögesen ellentétes karaktert képviselnek. Mondhatnánk úgy, hogy Balázs a jó zsaru, Lajkó pedig a rossz zsaru. Az előbbi az elegáns zongoraművész, aki külsejében és játékmódjában is ezt az értékrendet képviseli, utóbbi pedig extravagáns forradalmár, akit nem érdekelnek a játékszabályok, saját törvényei szerint él és muzsikál. Érdekes koncert kerekedik majd kettejük közös játékából. 

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.