A groteszk Marx-imádat, egyetlen fotón

/ 2018.05.07., hétfő 09:42 /

Hétvégén felavatták Karl Marx filozófus bronzszobrát születése 200. évfordulójának alkalmából szülővárosában, a németországi Trierben. Az 5,5 méter magas monstrumot egy Vu Vej-san nevű kínai művész alkotta, méghozzá a Kínai Népköztársaság által adományozott pénzből. A takaros kis Mosel-menti német város és a világ legnagyobb pártállamának egymásra találása – aranyos, nem? Az Associated Press fotósa megörökítette a leleplezés pillanatát:

MTI/AP/Michael Probst

MTI/AP/Michael Probst

Szándékolatlanul tökéletes kompozíció: a Kommunista kiáltvány szerzője tonnányi bronzba öntve, előtte hódolói, a globális kapitalizmust szimbolizáló okostelenfonjaikat magasba emelve. Mit ér A tőke (Das Kapital) atyja, ha 150 évvel később a világot zsebre tevő óriáscégek produktumaival fotózzák?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.