Coming out: megszólalt a főállású ex-leszbikus

/ 2014.10.30., csütörtök 13:20 /

Amerikából jöttem, híres mesterségem címere: főállású ex-leszbikus – mondhatná az a fiatalasszony, aki drámai vallomásban meséli el, hogyan lett homoszexuális, majd miként szakított meleg életmódjával. 

„Come on, boys: Christine éppen barátot keres, lehet gyakorolni a kapcsolatépítést az ellenkező nemmel!” – biztatja részben egykori homoszexuálisokból álló hallgatóságát a floridai szálloda termében Joseph Nicolosi. Az amerikai pszichiáter ezzel a mutatja be Ms Sneeringert, aki aztán stand-up show-nak is beillő tanúságtételében teszi próbára a közönség rekeszizmait. »Főállású ex-leszbikusként« tréfát tréfára halmoz férfias megjelenéséről, autószerelésre való hajlamáról vagy éppen a kebleiről, két lábon járó bizonyítékául annak: lehetséges visszaút a meleg életmódból.”

Így kezdődik az eheti lapszámban beszámolóm arról a konferenciáról, amelyet a Nicolosi által alapított, a homoszexualitás kutatására és kezelésére szakosodott amerikai szövetség (NARTH) tartott október közepén az egyesült államokbeli West Palm Beachen. A nyomtatott lapban értelemszerűen csak szavakkal tudtam érzékeltetni Christine Sneeringer produkcióját, ezért most – ízelítőül – megmutatom azt a rövid videót, amelyen röviden elmeséli homoszexualitásának előtörténetét és azt, miként szakított meleg életmódjával. Az angolul nem értők kedvéért az alábbiakban kivonatos fordításban ismertetem az elhangzottak lényegét.

- Családomban szóbeli és fizikai bántalmazás (apám anyámat)

- Következtetés: nőiesség=gyengeség; anyám=áldozat, ezért nem akarok olyan lenni, mint ő

- Apám példája miatt nem bíztam a férfiakban, ezért önvédelemből a férfiasság felé sodródtam

- Már fiatalon fiúnak néztek

- Ötödikes koromban a szüleim elváltak, ezért rokonoknál éltem

- Idősebb fiú unokatestvérem szexuálisan molesztált

- Tizenkét éves koromra a nőket csak úgy láttam, mint férfiak vágyainak tárgyát vagy szexuális bántalmazások áldozatát, ezért nem sokra tartottam a férfiakat

- Középiskolában barátságba kerültem egy lánnyal, mely kapcsolat később több lett mint barátság

- Akkor úgy gondoltam, ez vagyok igazán; meleg identitást vettem fel, és azt hittem, mindig is az maradok

- Aztán közelebb kerültem Istenhez, és arra gondoltam, ő megkeresi az elveszett bárányokat

- Egy templomi sportcsapatba kerültem, sok barátom volt ott, és tetszett, hogy akik tudták, nem firtatták a homoszexualitásomat; az ugyanis elfordított volna tőlük; sőt titokban imádkoztak értem

- Mindez kíváncsivá tett Isten iránt, végül 1989-ben keresztény lettem

- Szívesen mondanám, hogy ettől egy csapásra megszűnt a homoszexualitásom, de nem volna igaz; végső célom azonban megváltozott

- Megértettem, hogy a Biblia elítéli a homoszexualitást; Isten azonban nem engem ítél el, hanem a cselekedetemet

- Ekkor ismerkedtem meg az Exodus International nevű szervezettel, és csatlakoztam az egyik önsegítő csoportjukhoz

- Itt fedeztem fel a homoszexualitásom gyökereit; korábban azt hittem, melegnek születtem

- Elkezdtem templomba járni, és megtanultam, hogyan kell bensőséges kapcsolatot ápolni nőkkel nem szexuális módon.

- A nők iránti szexuális vágyam mindezek hatására magától eltűnt

- 1999 óta a Worthy Creations nevű szervezet szolgálatában állok más sorstársaimmal

- Sok félrevezető hír jelenik meg a homoszexualitásról, ezért szívesen beszélek az esetemről, hogy elmondjam: bár nem könnyű, van remény és esély azoknak, akik ki akarnak törni a homoszexualitásból

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.