Könyv

  • Bolti ár: 3 490 Ft
  • Kiadói akciós ár: 2 800 Ft / Kedvezmény 20%
  • Digitális ár: Ft
  • Kiadói hűségprogram: 2 100 Ft / Kedvezmény 40%
  • Vásárlási tudnivalók

Mindenkinek jár a család

Örökbe fogadó és nevelőszülők vallomásai

Mitől család egy család? Egy férfi és egy nő szeretetkapcsolata már azzá teszi, vagy kötelékük nem volna teljes gyerekek nélkül? Mi mindent képes megtenni az ember azért, hogy utódai legyenek? Hogyan szerethetünk valakit a sajátunkként úgy, hogy nem a mi vérünkből jött a világra? És mi a helyes törekvés: gyermeket találni az arra áhítozó pároknak, vagy a kitaszított fiúknak, lányoknak keresni édesanyjuk helyébe anyát, édesapjuk helyébe apát?

Akár így, akár úgy, miként a Heti Válasz legújabb interjúkötetének címében is igyekeztünk megfogalmazni: mindenkinek jár a család. Jelen könyvünk 2009 óta megjelenő interjúköteteinket gyarapítja, mely sorozatunkban eddig nyolc beszélgetésfüzér született. Újdonságunkban olyan embereket mutatunk be, akik nem vér szerinti – egészséges és sérült, fehér és barna bőrű, újszülöttként vagy nagyobb korban magukhoz vett – utódokat nevelnek.

A 13 megszólaló között találjuk Miklósa Erika operaénekest, az egykori Virtuózok-győztes klarinétos Lugosi Dániel Ali nevelőapját vagy éppen Váli Dezső festőművészt. Vallomásuk messze nem öncélú kitárulkozás; épp ellenkezőleg. A kötetünkben megszólalók ezzel szeretnének másokat is hozzásegíteni ahhoz az élményhez, amit egyikük így öntött szavakba: „Mindegyik gyermekem a sajátom. Csak éppen van, amelyiket nem én szültem.”