heti-valasz.hu/konyvek?order=cim&orderMode=ASC&page=2

http://heti-valasz.hu/konyvek?order=cim&orderMode=ASC&page=2

Könyv

  • Bolti ár: 3 790 Ft
  • Kiadói akciós ár: 3 030 Ft / Kedvezmény 20%
  • Digitális ár: Ft
  • Kiadói hűségprogram: 2 275 Ft / Kedvezmény 40%
  • Vásárlási tudnivalók

Konyhamalac

Úgy lapozd ezt a könyvet, kedves Olvasó, mintha épp csak folytatnád a Szellem a fazékból című kulináris mesét. Gasztrotörténetek ezek is, ám került a tárcák közé dühös publicisztika is. Az ilyen kritikák fájhatnak, elismerem. Mentségemül az szolgál, hogy az ember egyformán sebet kap a kritika útonállóitól és a kritikusoktól. A sebek egyként fájnak és hasonlítanak is egymáshoz, ám hamar kiderül, hogy az egyiket bandita ütötte ártó szándékkal, a másikat sebész vágta gyógyító céllal. Kukkants be újra a konyhába, emeld meg óvatosan a fedőt, ezúttal sem illatok szállnak feléd, hanem ínycsiklandó történetek. Hogyan készül az agyvelőkolbász? Evett-e zserbót Emil Gerbeaud? Miért ugrik át Buddha a falon? Somlói-e a somlói galuska? Vegetáriánus volt-e Hitler? Hol készült az első vargabéles?  Kik a léhűtők, sörkoptatók, pacalkofák? Mi a különbség kurtakocsma és bögrecsárda között? Hogy hívták az első pesti kávést? Kóstoltad már ezeket a furcsa nevű ételeket: csehpimasz, szabógallér, lábatlan tyúk, papszelet? Evés közben jön meg az étvágy.  Megjöhet olvasás közben is. A Konyhamalac erről szól: az ét-vágy titkairól.  Ne habozz, kösd a nyakadba az asztalkendőt, ragadd meg a kést, a villát, húzd közelebb a széket, mint az ínyencek. Mindjárt felcsapódik a konyhaajtó és feltűnik a pincér, karján az első fogással.