Könyv

  • Bolti ár: 3 790 Ft
  • Kiadói akciós ár: 3 030 Ft / Kedvezmény 20%
  • Digitális ár: Ft
  • Kiadói hűségprogram: 2 275 Ft / Kedvezmény 40%
  • Vásárlási tudnivalók

Arisztokraták honfoglalása

Erdély újranemesítői II.

Közkívánatra!

A 2015-ben megjelentetett kötetünk iránt nagy volt az érdeklődés az anyaországban épp úgy, ahogy az elszakított területeken, és sokan vettek részt a belgiumi és a svédországi könyvbemutatókon is. Jelezvén, hogy milyen kiterjedt a diaszpóra.

A második résszel még többekhez szeretnénk eljutni, mert szerintünk az erdélyi családtörténetekből energia nyerhető. Hogy miként? Példaként Farkast emelném ki a Bánffyakról szóló fejezetből, akiről elöljáróban a következőek tudhatóak: „Bánffy Farkas személye annak a jelenségnek egyik védjegye, amelyet akár Arisztokrácia 2.0-nak is nevezhetnénk. Olyan újratöltésnek, amely nemcsak ideológiai síkon húzódik, de gyakorlati értelemben is érvényesül. Másként végképp érthetetlenné válik, miért hagyja ott egy frissen diplomázott mérnök Budapestet, vagy a londoni Cityben miért gyúrja be 10 ezer fontos öltönyét egy hátizsákba Roy Chowdhury Gergely, és indul Zabola fele, mint egy mágikus wassalberti figura.”

Örök kérdés, hogy a tradíció hogyan menthető át új és még újabb korokba. Miként lehetséges úgy ápolni a múltunkat, hogy közben a jövő ne fusson el mosolyogva mellettünk? Hogy lehetünk méltóak az elődökhöz, miként maradhatunk önazonosak a világ felpörgött átalakulása közepette? Örök kérdések. Amelyek megválaszolásához muníciót kapunk újabb négy erdélyi família segítségével. Most is Csinta Samu kiváló tolmácsolásában.

Aki az első kötetet szerette, ezúttal sem fog csalódni. Aki meg nem ismeri, kedvet kap majd hozzá.

Jó feltöltődést kívánok!

Borókai Gábor előszava a kötethez