valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

http://valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

Zoltai Gusztáv mire volt jó?

/ 2018.06.11., hétfő 10:58 /

Az exmunkásőr Zoltai Gusztáv alkalmazása a jobboldali kormányzat tanácsadójaként az elmúlt ciklus olyan botránya volt, amire négy éven keresztül semmilyen épkézláb magyarázat nem született.

Túl azon, hogy évente egyszer-kétszer, a nyilvános szerepléseivel halálosan felidegesítette az antikommunizmust eldobható politikai terméknél többre tartó honfitársak tömegét, Zoltai csak arra volt „,jó”, hogy fel lehetett mutatni, a nemzeti együttműködés immár a legyőzött establishment kádereire is kiterjed. Amennyiben azok – Lázár János megfogalmazása következik – „nem szekértolókként” is hajlandók tolni a szekeret.

Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz egykori ügyvezető igazgatója, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlegi tanácsadója egy 2016-os képen

Lázár János és Zoltai Gusztáv egy 2016-os képen

Fotó: MTI/Soós Lajos

Minden egyes alkalommal, amikor csak lehetőségünk volt, megírtuk, mennyire mélyen vállalhatatlan Zoltai kormányoldalon tartása, ezért úgy illik, hogy szóljunk most is: a volt Mazsihisz-vezér ejtése tökéletes döntés, aminek egyetlen hibája, hogy nem hamarabb történt meg. Zoltai pontosan négy évvel tovább volt kormányzati tanácsadó a kelleténél.

Zoltai Gusztáv magyar kormányzati környezetben

Zoltai Gusztáv magyar kormányzati környezetben

Fotó: MTI/Soós Lajos

Zárjuk ezt a rövid bejegyzést egy 2014-es idézettel. A kérdező D. Horváth Gábor, az akkori Magyar Nemzet akkori szerkesztője, a válaszadó pedig Gulyás Gergely, akkor még országgyűlési alelnök, ma már Zoltait kirúgó miniszter.

– Miként illeszthető a Fidesz kommunista múlthoz való viszonyulásába Zoltai Gusztáv miniszteri főtanácsadói kinevezése?

– Szerintem sehogy. Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.