Zoltai Gusztáv mire volt jó?

/ 2018.06.11., hétfő 10:58 /

Az exmunkásőr Zoltai Gusztáv alkalmazása a jobboldali kormányzat tanácsadójaként az elmúlt ciklus olyan botránya volt, amire négy éven keresztül semmilyen épkézláb magyarázat nem született.

Túl azon, hogy évente egyszer-kétszer, a nyilvános szerepléseivel halálosan felidegesítette az antikommunizmust eldobható politikai terméknél többre tartó honfitársak tömegét, Zoltai csak arra volt „,jó”, hogy fel lehetett mutatni, a nemzeti együttműködés immár a legyőzött establishment kádereire is kiterjed. Amennyiben azok – Lázár János megfogalmazása következik – „nem szekértolókként” is hajlandók tolni a szekeret.

Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz egykori ügyvezető igazgatója, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenlegi tanácsadója egy 2016-os képen

Lázár János és Zoltai Gusztáv egy 2016-os képen

Fotó: MTI/Soós Lajos

Minden egyes alkalommal, amikor csak lehetőségünk volt, megírtuk, mennyire mélyen vállalhatatlan Zoltai kormányoldalon tartása, ezért úgy illik, hogy szóljunk most is: a volt Mazsihisz-vezér ejtése tökéletes döntés, aminek egyetlen hibája, hogy nem hamarabb történt meg. Zoltai pontosan négy évvel tovább volt kormányzati tanácsadó a kelleténél.

Zoltai Gusztáv magyar kormányzati környezetben

Zoltai Gusztáv magyar kormányzati környezetben

Fotó: MTI/Soós Lajos

Zárjuk ezt a rövid bejegyzést egy 2014-es idézettel. A kérdező D. Horváth Gábor, az akkori Magyar Nemzet akkori szerkesztője, a válaszadó pedig Gulyás Gergely, akkor még országgyűlési alelnök, ma már Zoltait kirúgó miniszter.

– Miként illeszthető a Fidesz kommunista múlthoz való viszonyulásába Zoltai Gusztáv miniszteri főtanácsadói kinevezése?

– Szerintem sehogy. Egy volt kommunista munkásőr kormány-tanácsadói kinevezése kibékíthetetlen ellentétben áll mindazzal, amit a totalitárius diktatúrákhoz való viszonyulásunkról sokszor és sokan elmondtunk, ahogy az alaptörvény értékrendjével is összeegyeztethetetlen.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.