heti-valasz.hu/itthon/epul-budapest-uj-kapuja-milyen-lesz-a-kelenfoldi-varoskozpont-128728

http://heti-valasz.hu/itthon/epul-budapest-uj-kapuja-milyen-lesz-a-kelenfoldi-varoskozpont-128728

Wichmann Tamás: „Itt nem volt zene és tévé, csak emberi beszéd”

/ 2018.07.01., vasárnap 15:00 /
Wichmann Tamás: „Itt nem volt zene és tévé, csak emberi beszéd”

Néhány héten belül bezár a főváros egyik kultikus kocsmája. Az egykori kenus legenda, Wichmann Tamás az új Heti Válasznak adott interjúban elárulja, miért döntött így, és hogy miért nem változott semmi 32 év alatt a kocsmában.

„Hiába van tíz marék lisztem, abból nem lesz kenyér élesztő nélkül. Itt a vendégkör voltak az élesztő. Mindenhol lehet sört kapni, széken ülni, semmi különlegeset nem csináltam. Ami talán más, hogy itt az emberi beszélgetésé a főszerep. Nem szól a rádió, nincs zene, illetve van, ha én vagy egy kollégám dalra fakadunk.

 

Nincs tévé, pedig ma már mindenhol orrba-szájba megy a foci. Itt az emberek egymásra figyelnek, a kocsmáros pedig kimegy közéjük, hozzájuk szól. Ebből élmény lesz, az élményből emlék, az emlékből kötődés” – válaszolja Wichmann Tamás a kérdésre, hogy miként tudott a főváros egyik kultikus helyévé válni Kazinczy utcai kocsmája.

Az egykori kenus legendát arról is kérdeztük, hogy tudatosan játszott-e rá a retróhangulatra, hogy hogy érzi magát a trendi pubokkal telítődött bulinegyedben. Wichmann Tamást arra is megkértük, hogy tegyen számvetést eddigi életéről 20 év élsport és 32 év vendéglátás után.

Részletek a június 28-i Heti Válaszban, mely jelenleg digitális formában, a Digitalstandon olvasható.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.