valasz.hu/itthon/varosligeti-felfordulas-szot-ker-az-alvaskarosult-polgar-129154

http://valasz.hu/itthon/varosligeti-felfordulas-szot-ker-az-alvaskarosult-polgar-129154

Újabb kiállás a Heti Válaszért: Szörényi, Jankovics, Lackfi, Tátrai...

Heti Válasz / 2018.06.18., hétfő 12:20 /

Lapunk főszerkesztője, Borókai Gábor június 7-i vezércikkében tudatta az olvasókkal, hogy a Heti Válasz a hónap közepétől csak digitális formában jelenik meg. A helyzetet látva Sólyom László volt köztársasági elnök múlt héten publicisztikában állt ki szerkesztőségünk mellett. Ezt követően pedig – olvasói kezdeményezésre – még 13 ismert és tisztelt ember, köztük művész, tudós és egyházi személy vállalta a közreműködést a „Szeretem a Heti Választ” című rövid videóban.

Sólyom László volt köztársasági elnök, Jankovics Marcell rajzfilmrendező, Hodász András katolikus pap, Feledy Péter televíziós újságíró, Lackfi János író, költő, Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes, Szörényi Levente zeneszerző, Őrfi József építész, Tátrai Tibor gitáros, Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilmesek (On the Spot), Csukás István író, Szarvas József színművész, Stefano Bottoni történész.

Április 10-én derült ki, hogy korábbi tulajdonosai eladnák lapunkat. Két hónapon át folytattunk intenzív tárgyalásokat itthoni és külföldi befektetőjelöltekkel, sikertelenül. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő magyar vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is.

A szerkesztőség – ahogy az elmúlt 17 évben, úgy a magunk mögött hagyott hónapokban is – ragaszkodott a polgári értékekhez. Második legkeresettebb országos politikai hetilapként, és a legnagyobb példányszámú konzervatív lapként bízunk benne, hogy folytathatjuk.

Részletek hamarosan!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.