Ügynökvád a volt Magyar Nemzet-főszerkesztő ellen – Pethő Tibor válaszol

/ 2018.04.22., vasárnap 18:00 /
Ügynökvád a volt Magyar Nemzet-főszerkesztő ellen – Pethő Tibor válaszol

Nem igaz, hogy a tulajdonos súgta a kampányban botrányokat kirobbantó Magyar Nemzet-cikkeket – mondja Pethő Tibor. A múlt héten bezárt napilap munkatársát irányváltásról, médiaháborúról és a nagyapját ért ügynökvádról is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Pethő Tibor családjának története szorosan összefonódik a Magyar Nemzet eseménytörténetével; dédapja, Pethő Sándor alapította, nagyapja, Pethő Tibor hosszú ideig munkatársa volt, majd főszerkesztőként vezette a lapot. A megszüntetéséig a Magyar Nemzet Magazin munkatársaként dolgozó újságírót ezért arra kértük, értékelje a 80 éves napilap közelmúltját, az őket ért vádakat, támadásokat.

Részletek a Heti Válaszban olvasható interjúból:

Áldozatnak tekinti a lapot?

Nem. Vádaskodni sem szeretnék. Hogy mi, miért és hogyan történt pontosan, azzal kapcsolatban mi is csak sötétben tapogatózunk.

(…)

A napokban Huth Gergely Pesti Srácok-főszerkesztő berontott a Magyar Nemzet történetéről szóló egri konferenciára, be nem jelentett szónoklatba kezdett, mire a közönség kivonult.

Provokációja csupán azt igazolja, hogy soha semmit nem értett meg a Magyar Nemzet szellemiségéből. A három évvel ezelőtti fordulatról beszélt, amelyhez bármilyen groteszk, csúfondáros háttér társult is, a lap megújulását hozta el.

 

 

 

Mit válaszol Pethő Tibor a nagyapját ért ügynökvádra? Hogyan értékeli a lapnál bekövetkezett fordulatokat? Meddig tarthat még szerinte a magyar médiaháború? Válaszok a Heti Válasz április 19-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.