valasz.hu/itthon/varosligeti-felfordulas-szot-ker-az-alvaskarosult-polgar-129154

http://valasz.hu/itthon/varosligeti-felfordulas-szot-ker-az-alvaskarosult-polgar-129154

Szigorúan titkos fertőzések – kormányzati terv a kórházi járványok ellen

/ 2018.07.15., vasárnap 08:20 /
Szigorúan titkos fertőzések – kormányzati terv a kórházi járványok ellen

Magyarország három okból is különösen veszélyeztetett: a húsok kiugróan magas gyógyszerszennyezettsége, a kórházi vizesblokkok elhanyagoltsága és a tények titkolása miatt. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

 

A kórházi fertőzések záros határidőn belül több halálos áldozatot követelhetnek Európában, mint a rákbetegség. A friss Heti Válaszban azt vizsgáljuk, ebben a helyzetben tényleg korszakhatár lehet-e a kormány új rendelete. A nehézségeket a közvélemény előtt nem ismert halálos veszedelem, a CDI nevű baktérium történetén mutatjuk be. A toxintermelő kórokozó az ezredforduló környékén előbb Amerikában „vadult meg”, 2009-ben pedig már nálunk is: a 2011-ig eltelt három év alatt 24 járványért lett felelős, összesen 3200 embert, köztük több mint 700 egészségügyi dolgozót is megfertőzve, 18 halálesetet okozva. A kór 2016-ban egyetlen év alatt már ötezer embert betegített meg a kórházakban, közülük 1500 halt meg. A tisztiorvosi szolgálat szerint a halálesetek felét biztosan nem a baktérium okozta (ami annyit jelent, hogy súlyos betegségük miatt fertőzés nélkül is meghaltak volna, csak talán kevesebb szenvedéssel), 175 esetben viszont egészen bizonyosan ez volt a halál oka.

A fertőzés ideális táptalajra lelt hazánkban. A CDI ugyanis különösen gyorsan terjedhet ott, ahol őszinte szembenézés helyett elfedik a problémákat, mert attól rettegnek, hogy kórházi botrány lesz belőlük. De hogyan függ össze mindezzel a nővérhiány? Tényleg megelőzhetőek ezek a sokszor halálos nyavalyák közönséges szappannal? Lehetséges ez, amikor fertőzésük esetén gyakran nem hat ellenük a legmodernebb antibiotikum sem? És hogyan függ össze mindez a húsfogyasztással? A baromfikkal tömegesen etetett gyógyszerekkel? Hathatós lehet-e egy kormányrendelet a kórházi járványok ellen?

Azt állítjuk, hogy igen. Részletek a Heti Válasz legfrissebb számában. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.