SZDSZ újratöltve: Kóka János köre betette a lábát az egészségügyi piacra

/ 2018.05.01., kedd 17:00 /
SZDSZ újratöltve: Kóka János köre betette a lábát az egészségügyi piacra

Amit nem tudtak elérni kormányon, most megcsinálják ellenzékben. A volt mentőigazgató és az egykori SZDSZ-es miniszter üzlettársainak mozgása a robbanásszerűen növekvő egészségügyi magánpiacon – részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A friss Heti Válasz a 2006-ban meghirdetett, majd elhalt egészségügyi reform szereplőin kívül a Miniszterelnökség leköszönt államtitkárának cégén keresztül mutatja be, milyen komoly változások történnek az egészségügyben.A piaci keresletet az teremti meg, hogy a Nemzeti Egészségbiztosító Alapkezelő adatai szerint a gyógyításra költött összeg (hivatalos nevén a gyógyító-megelőző kassza) reálértékben még 2015-ben sem érte el a 2003–2005-ös szintet. Az egészségügy erre várólistákkal, a rendelőkben pedig az előjegyzési idők megnyújtásával reagált, vagyis lényegében a magánegészségügyre tolta át a betegek fizetőképes részét.

De hogyan kerül a magyar piacra a kozmetikai termékekről ismert svéd Oriflame egészségügyi befektetése, annak magyarországi és európai vezetője? Ki vette meg a volt mentőigazgató cégét? Kinek adta el a volt államtitkár saját egészségügyi hálózatát? És miért vásárol be Kóka János egykori SZDSZ-es miniszter állandó üzleti partnere?

 

 

 

 

Részletes háttér az április 26-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon  is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.