valasz.hu/itthon/katolikus-puspok-irt-nyilt-levelet-a-kormanynak-hajlektalanugyben-128931

http://valasz.hu/itthon/katolikus-puspok-irt-nyilt-levelet-a-kormanynak-hajlektalanugyben-128931

Semmi probléma, Andy Vajna újabb rádiót vett

/ 2018.05.15., kedd 16:30 /

Nagyon kellett már egy újabb frekvencia a médiabirodalomba, mert ami nem nő, az csökken, már ha persze ilyen kapitalista szemmel nézünk a dolgokra rá. Szóval kellett, és lett is: bár az üzlet még április elején köttetett, a Médiatanács csak ma bólintott rá, hogy Andy Vajna cégcsoportjának tulajdonába kerüljön a Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán sugárzó Sirius Rádió. Ahol egy ideje amúgy már a Vajna-féle Rádió 1 szól, de most már hivatalosan is.

Azért a Médiatanácsnak nem lehetett könnyű dolga (dehogynem), hiszen azt kellett mérlegelnie (dehogy is), hogy a Andy Vajna cégcsoportja az újabb bevásárlással nem tesz-e szert túlzott médiapiac erőfölényre. De szerencsére nem, hiszen Andy Vajna csupán a 15 tévécsatornát működtető TV2 Médiacsoport, a Bors, a megyei lapokat kiadó Lapcom Zrt., 30-nál is több rádiófrekvencia, meg a TV2-nek és az ATV-nek is műsorokat gyártó IKO egyik tulajdonosa, szóval nincs itt semmi probléma.

De szerintem jobb lenne, ha most Mészáros Lőrinc jönne a következő médiavásárlással, mert azért legyünk már kicsit tekintettel a Médiatanács tagjainak lelki nyugalmára is.

A bevásárlás mindenféle részletei amúgy a 24.hu-n olvashatók.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.