Semmi probléma, Andy Vajna újabb rádiót vett

/ 2018.05.15., kedd 16:30 /

Nagyon kellett már egy újabb frekvencia a médiabirodalomba, mert ami nem nő, az csökken, már ha persze ilyen kapitalista szemmel nézünk a dolgokra rá. Szóval kellett, és lett is: bár az üzlet még április elején köttetett, a Médiatanács csak ma bólintott rá, hogy Andy Vajna cégcsoportjának tulajdonába kerüljön a Kiskunmajsán és Kiskunfélegyházán sugárzó Sirius Rádió. Ahol egy ideje amúgy már a Vajna-féle Rádió 1 szól, de most már hivatalosan is.

Azért a Médiatanácsnak nem lehetett könnyű dolga (dehogynem), hiszen azt kellett mérlegelnie (dehogy is), hogy a Andy Vajna cégcsoportja az újabb bevásárlással nem tesz-e szert túlzott médiapiac erőfölényre. De szerencsére nem, hiszen Andy Vajna csupán a 15 tévécsatornát működtető TV2 Médiacsoport, a Bors, a megyei lapokat kiadó Lapcom Zrt., 30-nál is több rádiófrekvencia, meg a TV2-nek és az ATV-nek is műsorokat gyártó IKO egyik tulajdonosa, szóval nincs itt semmi probléma.

De szerintem jobb lenne, ha most Mészáros Lőrinc jönne a következő médiavásárlással, mert azért legyünk már kicsit tekintettel a Médiatanács tagjainak lelki nyugalmára is.

A bevásárlás mindenféle részletei amúgy a 24.hu-n olvashatók.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.