Schiffer, LMP: az agónia vége

/ 2018.05.07., hétfő 11:49 /

„Nem arról van szó, hogy én megcsömörlöttem, és most mindent odavágok” – mondta az Indexnek Schiffer András 2016 májusában, abban az interjúban, amiben bejelentette, hogy lemond minden tisztségéről, és kiszáll a politikából. Az újságírói közbevetés akkor így szólt: „Kicsit mégis úgy tűnik.” Mire Schiffer: „Sajnálom.”

Valójában azóta, közel két éve tart az agónia, a párt alapítójának leválása saját művéről. A végpont ma érkezett el: „Megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben” – írta Facebook-lapjára. Indoklás: „Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz.”

Fogalmam sincs, hogy Szabó – Csepel országgyűlési képviselője, a méregvörös Szolidaritás Mozgalom egykori helyi vezetője – mennyire gondolja komolyan a nem látható méretű Együtt neoliberális elveit, de valószínűleg nem is lényeges. Mindez csupán ürügy.

Aki nem hiszi, olvasson bele a Heti Válasz két héttel ezelőtti Schiffer-interjújába:

Jó okom volt az LMP-ből való kihúzódásra: szeptembertől magát a Ron Werber-i stratégiát ítéltem károsnak. Véleményemet megtartottam magamnak, de nem éreztem, hogy közöm lenne a sztorihoz. 2013 és 2016 között próbáltam megépíteni egy zöld, globalizációkritikus arculatot; 2015-től kicsit sokalltam ugyan a paksozást, de a kampányban már azt is visszasírtam. Semmiről nem szólt ugyanis, túl azon, hogy érzületileg, kulturálisan megpróbálták a centrumból a ballib oldalra pozicionálni az LMP-t.

Ennyit a jó okokról.

Záróképnek: Schiffer András aláírja a Jobbik béruniós kezdeményezését 2017. augusztus 20-án.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.