heti-valasz.hu/itthon/kedves-fidesz-szavazo-egy-konzervativ-valaszto-levele-128256

http://heti-valasz.hu/itthon/kedves-fidesz-szavazo-egy-konzervativ-valaszto-levele-128256

Radikálisan megújulna a Jobbik vezetése

/ 2018.04.17., kedd 08:30 /

Ellenzéki párthírek következnek.

Kezdjük az LMP-vel: a Hvg.hu és az Index is hosszú, részletes cikkben foglalkozik a párttal, miután Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos „dulakodása, székestül földre lökése, elájulásos nekimenése, nem is történt semmi” balhéja nyomán felszínre kerültek a Lehet Más a Politika súlyos belső konfliktusai.

Az Index helyzetértékelésének extrazanzája, hogy a schifferi, „mindenkitől függetlennek kell lenni, de nagyon, és az se baj, ha kicsik maradunk irány képviselői”, illetve a Hadházy-féle „koordinálni kellett volna ezerrel és mi legyünk a legnagyobb ellenzéki párt” stratégia hívei akár újabb párszakadásig is eljuthatnak.

Minden további itt – bár az LMP-ből származó információim szerint azért elég sok minden másként van. Vagy lehet más – én kérek elnézést.

A Jobbiknál is helyzet van, hiszen Vona Gábort utódlásáról a pártelnöki lemondást követő harminc napon belül dönteni kell. Egyfelől ott van Toroczkai László alelnök, aki elnökként sokak szerint visszaradikalizálná a Jobbikot a néppárti útról, másrészt pedig az elnökség által javasolt társelnöki rendszer, amelyben Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton együtt vezetné a pártot.

Döntés két héten belül a tisztújító kongresszuson.

Rosta

Dévényi István

Találkozunk 2016-ban!

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.