valasz.hu/itthon/hibas-lehet-a-soros-part-nepszeruseget-firtato-kutatas-127207?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201801

http://valasz.hu/itthon/hibas-lehet-a-soros-part-nepszeruseget-firtato-kutatas-127207?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201801

Radikálisan megújulna a Jobbik vezetése

/ 2018.04.17., kedd 08:30 /

Ellenzéki párthírek következnek.

Kezdjük az LMP-vel: a Hvg.hu és az Index is hosszú, részletes cikkben foglalkozik a párttal, miután Sallai Róbert Benedek és Hadházy Ákos „dulakodása, székestül földre lökése, elájulásos nekimenése, nem is történt semmi” balhéja nyomán felszínre kerültek a Lehet Más a Politika súlyos belső konfliktusai.

Az Index helyzetértékelésének extrazanzája, hogy a schifferi, „mindenkitől függetlennek kell lenni, de nagyon, és az se baj, ha kicsik maradunk irány képviselői”, illetve a Hadházy-féle „koordinálni kellett volna ezerrel és mi legyünk a legnagyobb ellenzéki párt” stratégia hívei akár újabb párszakadásig is eljuthatnak.

Minden további itt – bár az LMP-ből származó információim szerint azért elég sok minden másként van. Vagy lehet más – én kérek elnézést.

A Jobbiknál is helyzet van, hiszen Vona Gábort utódlásáról a pártelnöki lemondást követő harminc napon belül dönteni kell. Egyfelől ott van Toroczkai László alelnök, aki elnökként sokak szerint visszaradikalizálná a Jobbikot a néppárti útról, másrészt pedig az elnökség által javasolt társelnöki rendszer, amelyben Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton együtt vezetné a pártot.

Döntés két héten belül a tisztújító kongresszuson.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.