valasz.hu/itthon/brusszel-most-tenyleg-buntet-navracsics-tibor-valaszol-128551

http://valasz.hu/itthon/brusszel-most-tenyleg-buntet-navracsics-tibor-valaszol-128551

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

/ 2018.06.17., vasárnap 09:00 / Hírforrás: Heti Válasz
Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

A nyomtatott Heti Válasz megszűnése, vagy – legyünk optimisták! – átmeneti szünetelése nemcsak a lap szerkesztőségében vagy a hűséges olvasókban váltott ki érzelmeket, hanem a kárörvendőkben is. Utóbbiak a jelenlegi kormány legtántoríthatatlanabb harcosainak tartják magukat, hűségről és emberi kiállásról papolnak, s örömükben elfelejtik, hogy „az értelmiségi társutas”, avagy „kritikusan szolidáris” lap elhallgatása után a nem társutas és minden szolidaritást nélkülözően kritikus tábornak – a polgárival szemben – legalább négy hetilapja maradt gondolatainak kifejtésére. E folyamat mögött minden bizonnyal valami nagyon bölcs stratégia húzódik.

 

Az is igaz persze, hogy a gondolatok megfogalmazásának módja sokat változott az utóbbi időben. Az egyetemi oktatóból terminátorrá átvedlett főszerkesztő, az apaszomorító lemezlovas, a polgárpukkasztó politológus, a tabudöntögető pesti srác és társaik ikonikus alakokká válhattak a jobboldalon, és mindenki, aki kicsit is mérlegelő hangot üt meg, legalábbis puhány lúzer, de még inkább áruló. Hogy mindez miként válik a miniszterelnök által meghirdetett kereszténydemokrácia hasznára, mi több, dicsőségére, azt egyelőre nehezen tudom elképzelni…

Prőhle Gergely írásának folytatása a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon.

Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.