Ordító hiba az új Soros György-ös kampányplakáton

/ 2018.01.31., szerda 19:20 /

Csak egy miniszterelnök-jelöltről tudunk, akit joggal lehetne szerepeltetni a kerítésbontós plakáton.

Az ellenzéki vezetőknek „Soros és Brüsszel akarata az első”, így készek végrehajtani a „Soros-tervet”, lebontanák a határzárat, betelepítenék a bevándorlókat – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján, a Parlamentnél, ahol bemutatta pártja új plakátját. Konkrétan ezt:

Az új plakát

Az új plakát

A megvalósítás igényességét nézve feltehetően egy kommunikációs munkatárs által, Paintben összerakatott plakáton Szél Bernadett (LMP), Gyurcsány Ferenc (DK), Vona Gábor (Jobbik) és Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) látható, Soros György társaságában.

Az új kampánytermék még feketeöves civilizációvédő, migrációszkeptikus és Soros-ellendrukker szemmel is elképesztően abszurd. És még hibás is: az egyetlen ember, aki jogosan kerülhetett volna rá, nincs rajta.

Mert, ugye, valóban lebontanák-e a kerítést a ragaszon látható hölgy és az urak?

  • Szél Bernadett: „A kerítést nem bontanánk le” – mondta 2017 szeptemberében.
  • Vona Gábor: „A kerítést az összes határszakaszon meg kell építeni. Vissza kell állítani a határőrséget” – mondta 2015-ben.
  • Gyurcsány Ferenc: „Azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna” – mondta tegnap.
  • Karácsony Gergely: „Nem bontatnánk el a kerítést” – szól a mai sajtóközlemény. Amúgy az MSZP választmányi elnöke, Hiller István éppen a Heti Válasznak mondta ezt 2015-ben: „Utálom a kerítést, de nem tudok jobbat!”


Van viszont egy miniszterelnök-jelölt, aki szerint igenis lehet beszélni a bontásról: Szigetvári Viktor, Együtt.

„Szerintem nem öngyilkosság a kerítés lebontása. Emberi jogi alapokon álló párt ebben nem pávatáncolhat. Az öngyilkosság az, ha bensővé tesszük Orbán szabadságkorlátozó politikáját. Nem képes változtatni, aki nem mer valós választ adni fontos bajainkra” – írta Twitteren ma, Gyurcsány Ferencnek válaszolva. Később a 24.hu-nak nyilatkozva ezt is mondta: Ha azt kérdezi, hogy kellett volna-e kerítést építeni, akkor az a válaszom, hogy nem.

Vagyis egyetlen kormányfő-aspiráns van, aki nyilvánosan vállalja, hogy „emberi jogi alapokon” igenis fel lehet vetni a kerítés lebontását: Szigetvári Viktor. Ő viszont nincs rajta a fideszes plakátokon. Mi ez, Béláim, ha nem ordító hiba?Záró megjegyzés.
Az olvasók emlékezhetnek az egyetlen magyar politikusra, aki ténylegesen, saját kézzel, drótvágóval esett neki a déli határkerítésnek: Kakuk György, a DK elnökségi tagja. 2015 szeptemberében Milica Mancsics Sztojkovics belgrádi újságíró társaságában átvágta a kerítést a szerb–magyar határon. Az eset után rendőrautó vitte el. Nem sokkal később készítettem el a nagy „kerítésvitát” Kakuk és Nógrádi György részvételével. Hogy a DK-s politikus újra megtenné-e, ma már nem tudom megkérdezni tőle. Kakuk György egy évvel ezelőtt meghalt. 52 évesen, vagyis szörnyen fiatalon. Ő egyébként beszélgetésünkkor, vagyis 2015 szeptemberében ezt javasolta a kerítés helyett: „Menjünk vissza oda, ahol a probléma keletkezik, és helyben oldjuk meg.” A drótvágásban, úgy gondolom, nem volt igaza, de utóbbi mondatot azóta már máshonnan is hallottam.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.