valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

http://valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

Ordító hiba az új Soros György-ös kampányplakáton

/ 2018.01.31., szerda 19:20 /

Csak egy miniszterelnök-jelöltről tudunk, akit joggal lehetne szerepeltetni a kerítésbontós plakáton.

Az ellenzéki vezetőknek „Soros és Brüsszel akarata az első”, így készek végrehajtani a „Soros-tervet”, lebontanák a határzárat, betelepítenék a bevándorlókat – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján, a Parlamentnél, ahol bemutatta pártja új plakátját. Konkrétan ezt:

Az új plakát

Az új plakát

A megvalósítás igényességét nézve feltehetően egy kommunikációs munkatárs által, Paintben összerakatott plakáton Szél Bernadett (LMP), Gyurcsány Ferenc (DK), Vona Gábor (Jobbik) és Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) látható, Soros György társaságában.

Az új kampánytermék még feketeöves civilizációvédő, migrációszkeptikus és Soros-ellendrukker szemmel is elképesztően abszurd. És még hibás is: az egyetlen ember, aki jogosan kerülhetett volna rá, nincs rajta.

Mert, ugye, valóban lebontanák-e a kerítést a ragaszon látható hölgy és az urak?

  • Szél Bernadett: „A kerítést nem bontanánk le” – mondta 2017 szeptemberében.
  • Vona Gábor: „A kerítést az összes határszakaszon meg kell építeni. Vissza kell állítani a határőrséget” – mondta 2015-ben.
  • Gyurcsány Ferenc: „Azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna” – mondta tegnap.
  • Karácsony Gergely: „Nem bontatnánk el a kerítést” – szól a mai sajtóközlemény. Amúgy az MSZP választmányi elnöke, Hiller István éppen a Heti Válasznak mondta ezt 2015-ben: „Utálom a kerítést, de nem tudok jobbat!”


Van viszont egy miniszterelnök-jelölt, aki szerint igenis lehet beszélni a bontásról: Szigetvári Viktor, Együtt.

„Szerintem nem öngyilkosság a kerítés lebontása. Emberi jogi alapokon álló párt ebben nem pávatáncolhat. Az öngyilkosság az, ha bensővé tesszük Orbán szabadságkorlátozó politikáját. Nem képes változtatni, aki nem mer valós választ adni fontos bajainkra” – írta Twitteren ma, Gyurcsány Ferencnek válaszolva. Később a 24.hu-nak nyilatkozva ezt is mondta: Ha azt kérdezi, hogy kellett volna-e kerítést építeni, akkor az a válaszom, hogy nem.

Vagyis egyetlen kormányfő-aspiráns van, aki nyilvánosan vállalja, hogy „emberi jogi alapokon” igenis fel lehet vetni a kerítés lebontását: Szigetvári Viktor. Ő viszont nincs rajta a fideszes plakátokon. Mi ez, Béláim, ha nem ordító hiba?Záró megjegyzés.
Az olvasók emlékezhetnek az egyetlen magyar politikusra, aki ténylegesen, saját kézzel, drótvágóval esett neki a déli határkerítésnek: Kakuk György, a DK elnökségi tagja. 2015 szeptemberében Milica Mancsics Sztojkovics belgrádi újságíró társaságában átvágta a kerítést a szerb–magyar határon. Az eset után rendőrautó vitte el. Nem sokkal később készítettem el a nagy „kerítésvitát” Kakuk és Nógrádi György részvételével. Hogy a DK-s politikus újra megtenné-e, ma már nem tudom megkérdezni tőle. Kakuk György egy évvel ezelőtt meghalt. 52 évesen, vagyis szörnyen fiatalon. Ő egyébként beszélgetésünkkor, vagyis 2015 szeptemberében ezt javasolta a kerítés helyett: „Menjünk vissza oda, ahol a probléma keletkezik, és helyben oldjuk meg.” A drótvágásban, úgy gondolom, nem volt igaza, de utóbbi mondatot azóta már máshonnan is hallottam.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?