valasz.hu/itthon/viz-vilagnapja-ader-kozos-a-felelossegunk-a-vizkincs-megorzeseben-110849

http://valasz.hu/itthon/viz-vilagnapja-ader-kozos-a-felelossegunk-a-vizkincs-megorzeseben-110849

Ordító hiba az új Soros György-ös kampányplakáton

/ 2018.01.31., szerda 19:20 /

Csak egy miniszterelnök-jelöltről tudunk, akit joggal lehetne szerepeltetni a kerítésbontós plakáton.

Az ellenzéki vezetőknek „Soros és Brüsszel akarata az első”, így készek végrehajtani a „Soros-tervet”, lebontanák a határzárat, betelepítenék a bevándorlókat – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján, a Parlamentnél, ahol bemutatta pártja új plakátját. Konkrétan ezt:

Az új plakát

Az új plakát

A megvalósítás igényességét nézve feltehetően egy kommunikációs munkatárs által, Paintben összerakatott plakáton Szél Bernadett (LMP), Gyurcsány Ferenc (DK), Vona Gábor (Jobbik) és Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) látható, Soros György társaságában.

Az új kampánytermék még feketeöves civilizációvédő, migrációszkeptikus és Soros-ellendrukker szemmel is elképesztően abszurd. És még hibás is: az egyetlen ember, aki jogosan kerülhetett volna rá, nincs rajta.

Mert, ugye, valóban lebontanák-e a kerítést a ragaszon látható hölgy és az urak?

  • Szél Bernadett: „A kerítést nem bontanánk le” – mondta 2017 szeptemberében.
  • Vona Gábor: „A kerítést az összes határszakaszon meg kell építeni. Vissza kell állítani a határőrséget” – mondta 2015-ben.
  • Gyurcsány Ferenc: „Azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna” – mondta tegnap.
  • Karácsony Gergely: „Nem bontatnánk el a kerítést” – szól a mai sajtóközlemény. Amúgy az MSZP választmányi elnöke, Hiller István éppen a Heti Válasznak mondta ezt 2015-ben: „Utálom a kerítést, de nem tudok jobbat!”


Van viszont egy miniszterelnök-jelölt, aki szerint igenis lehet beszélni a bontásról: Szigetvári Viktor, Együtt.

„Szerintem nem öngyilkosság a kerítés lebontása. Emberi jogi alapokon álló párt ebben nem pávatáncolhat. Az öngyilkosság az, ha bensővé tesszük Orbán szabadságkorlátozó politikáját. Nem képes változtatni, aki nem mer valós választ adni fontos bajainkra” – írta Twitteren ma, Gyurcsány Ferencnek válaszolva. Később a 24.hu-nak nyilatkozva ezt is mondta: Ha azt kérdezi, hogy kellett volna-e kerítést építeni, akkor az a válaszom, hogy nem.

Vagyis egyetlen kormányfő-aspiráns van, aki nyilvánosan vállalja, hogy „emberi jogi alapokon” igenis fel lehet vetni a kerítés lebontását: Szigetvári Viktor. Ő viszont nincs rajta a fideszes plakátokon. Mi ez, Béláim, ha nem ordító hiba?Záró megjegyzés.
Az olvasók emlékezhetnek az egyetlen magyar politikusra, aki ténylegesen, saját kézzel, drótvágóval esett neki a déli határkerítésnek: Kakuk György, a DK elnökségi tagja. 2015 szeptemberében Milica Mancsics Sztojkovics belgrádi újságíró társaságában átvágta a kerítést a szerb–magyar határon. Az eset után rendőrautó vitte el. Nem sokkal később készítettem el a nagy „kerítésvitát” Kakuk és Nógrádi György részvételével. Hogy a DK-s politikus újra megtenné-e, ma már nem tudom megkérdezni tőle. Kakuk György egy évvel ezelőtt meghalt. 52 évesen, vagyis szörnyen fiatalon. Ő egyébként beszélgetésünkkor, vagyis 2015 szeptemberében ezt javasolta a kerítés helyett: „Menjünk vissza oda, ahol a probléma keletkezik, és helyben oldjuk meg.” A drótvágásban, úgy gondolom, nem volt igaza, de utóbbi mondatot azóta már máshonnan is hallottam.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.