valasz.hu/itthon/brusszel-most-tenyleg-buntet-navracsics-tibor-valaszol-128551

http://valasz.hu/itthon/brusszel-most-tenyleg-buntet-navracsics-tibor-valaszol-128551

Nyáry Krisztián elmondja, milyen bort ajánl a digitális Heti Válasz olvasása mellé

/ 2018.06.17., vasárnap 19:00 /
Nyáry Krisztián elmondja, milyen bort ajánl a digitális Heti Válasz olvasása mellé

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: a nyomtatott Heti Válasz megszűnésével, valamint az Opera és a Petőfi Irodalmi Múzeum elleni támadásokkal épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

 

„A könyvhéten összefutottam egykori egyetemi professzorommal, aki nagy támogatója az Orbán-kormánynak. Ő mondta, hogy az általa géniuszként tisztelt miniszterelnök biztosan nem tudja, mi történik a kultúrában. Nem kezdtem el mondani neki, hogy vélhetőleg pontosan tudja. Így is láttam, mennyire felzaklatja, hogy az övéi támadják a minőségi kultúrát.” Nyáry Krisztián szerint a párthű orgánumok nem pótolják az űrt, „a konzervativizmus ugyanis értékrend. Nem párthűség.”

 A sikerszerző a könyvhéten borokhoz ajánlott könyveket, most a Heti Válasz friss, kizárólag digitálisan megjelent számához – amelyben a vele készült nagyinterjú is olvasható – ajánl bort. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.