valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

http://valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

Neki köszönhetjük a Testről és lélekről leggyönyörűbb jeleneteit

/ 2018.02.14., szerda 14:00 /
Neki köszönhetjük a Testről és lélekről leggyönyörűbb jeleneteit

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Oscarra jelölt filmjében két, meghitt kapcsolatra alkalmatlan ember addig álmodja ugyanazt, míg nappalaik rideg valósága hozzá nem simul csodaszép álmaikhoz. Az álombéli jeleneteket Horkai Zoltán szarvasai játsszák el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nem hirdeti tábla a Horkai Animal Training Center deszkakerítésen, Gödöllő szívében, hogy hollywoodi sztárok lakhelyét rejti. Pedig az itt élő medvék, farkasok, szarvasok, vaddisznók és egyéb jószágok egytől egyig filmszereplők: amelyik állattal akárcsak egy kockát is forgattak, azt megveszik és ide költöztetik – mint például azt a tehenet, amelyik a Szabó István rendezte Az ajtóban leugrott a vonatról.

A Testről és lélekről szarvas szereplői

Él itt egy jó nagy csorda szarvas is, amelyek közül Enyedi Ildikó filmrendező kiválasztotta Góliátot, a szarvasbikát és Picurt, a szarvastehenet, mert bennük látta meg a Testről és lélekről című, Oscar-díjra jelölt film főszereplőinek, Morcsányi Gézának és Borbély Alexandrának megfelelő karaktert. „Jó nehéz dolgunk volt a Testről és lélekről forgatásán. Nem is nagyon akartam elvállalni, mert többnyire külföldön dolgozom, itthon kevesebbet. De Ildikó annyira kedves volt, a sztori annyira érdekes és olyan kihívást jelentett, hogy nem tudtam nemet mondani” – meséli Horkai Zoltán.

 

 

A Heti Válasz február 15-i lapszámában fellebben a fátyol az állatokkal forgatott film kulisszatitkairól, és megtudhatjuk, hogyan él „Zoltán, the Wolfman” – ahogy a Discovery csatorna nevezte – filmforgatásra trenírozott vadállataival körülvéve. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?