Neki köszönhetjük a Testről és lélekről leggyönyörűbb jeleneteit

/ 2018.02.14., szerda 14:00 /
Neki köszönhetjük a Testről és lélekről leggyönyörűbb jeleneteit

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Oscarra jelölt filmjében két, meghitt kapcsolatra alkalmatlan ember addig álmodja ugyanazt, míg nappalaik rideg valósága hozzá nem simul csodaszép álmaikhoz. Az álombéli jeleneteket Horkai Zoltán szarvasai játsszák el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nem hirdeti tábla a Horkai Animal Training Center deszkakerítésen, Gödöllő szívében, hogy hollywoodi sztárok lakhelyét rejti. Pedig az itt élő medvék, farkasok, szarvasok, vaddisznók és egyéb jószágok egytől egyig filmszereplők: amelyik állattal akárcsak egy kockát is forgattak, azt megveszik és ide költöztetik – mint például azt a tehenet, amelyik a Szabó István rendezte Az ajtóban leugrott a vonatról.

A Testről és lélekről szarvas szereplői

Él itt egy jó nagy csorda szarvas is, amelyek közül Enyedi Ildikó filmrendező kiválasztotta Góliátot, a szarvasbikát és Picurt, a szarvastehenet, mert bennük látta meg a Testről és lélekről című, Oscar-díjra jelölt film főszereplőinek, Morcsányi Gézának és Borbély Alexandrának megfelelő karaktert. „Jó nehéz dolgunk volt a Testről és lélekről forgatásán. Nem is nagyon akartam elvállalni, mert többnyire külföldön dolgozom, itthon kevesebbet. De Ildikó annyira kedves volt, a sztori annyira érdekes és olyan kihívást jelentett, hogy nem tudtam nemet mondani” – meséli Horkai Zoltán.

 

 

A Heti Válasz február 15-i lapszámában fellebben a fátyol az állatokkal forgatott film kulisszatitkairól, és megtudhatjuk, hogyan él „Zoltán, the Wolfman” – ahogy a Discovery csatorna nevezte – filmforgatásra trenírozott vadállataival körülvéve. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.