Mi történt itt márciusban?

/ 2018.05.31., csütörtök 14:00 /

Negyvenöt százalékkal nőtt a természetes fogyás márciusban, kevesebb gyerek, durván több halott.

„A halálozások számának emelkedése és a születések számának csökkenése következtében a természetes fogyás a 2017. márciusi 4099-cel szemben 5935 fő volt, ami 45 százalékos emelkedés” – jelenti a KSH. A szám úgy jött ki, hogy márciusban 6,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban, viszont 12 százalékkal több ember halt meg.

Egy-egy hónap alapján nem érdemes következtetéseket levonni, pláne mert az első negyedév összessége alapján egyáltalán nem ilyen sötét a kép: 11 százalékkal csökkent a természetes fogyás a tavalyi évhez képest, mert ugyan 1,9 százalékkal kevesebben születtek, mint 2017 elején, viszont kevesebben is haltak meg. (Igaz, a 2017 egy influenzától sújtott év volt, igen magas halálozási adattal.)

Most márciusban megint ez látszik, ami arra utalhat, hogy az egészségügy nincs felkészülve a tömeges szövődményekre, nem áll rendelkezésre elég szabad intenzív ágy, a járványügy pedig nem tájékoztat arról megfelelően, milyen tünetekre kell kiemelten figyelni. Márciusban 1400-al többen haltak meg, mint egy évvel ezelőtt, ennél magasabb szám csak 2005-ben fordult elő, vagyis 13 évvel ezelőtt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.