heti-valasz.hu/itthon/igy-szurta-el-a-pecsi-valasztast-az-mszp-kampanystabja-22607

http://heti-valasz.hu/itthon/igy-szurta-el-a-pecsi-valasztast-az-mszp-kampanystabja-22607

Mentsen életet egy mozdulattal!

PR / 2017.05.15., hétfő 12:38 /

Magyarországon évente mintegy 800 szívbeteg gyermek születik, akik magukra hagyatva többségében halálraítéltek; kellő időben történő adekvát kezelésük esetén azonban 95%-uk megmenthető.

 

 

 

 

 

 

 


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számára készített, 21 ország 240 millió lakosára vonatkozó felmérés szerint az élve születettek 0,8%-a, vagyis közel minden századik újszülött veleszületett szívbetegséggel jön a világra. Hazai vonatkozásban ez azt jelenti, hogy Magyarországon évente mintegy 800 szívbeteg gyermek születik, akik magukra hagyatva többségében halálraítéltek; kellő időben történő adekvát kezelésük esetén azonban 95%-uk megmenthető. Ehhez azonban 50-60%-ban újszülött, vagy csecsemőkorban, 30-40%-ban pedig beiskolázásuk előtt szívkatéteres beavatkozást, vagy szívműtétet kell végezni.


A "Szívbeteg Gyermekek Védelmében" Alapítvány 1991 óta már több mint fél milliárd forinttal segítette a szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását. Székhelyünk a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, ahol a Magyarországon végzett gyermekkori szívműtétek több mint 90%-a, a szívkatéteres terápiás beavatkozások közel 100%-a zajlik. 2015-ben mintegy 13000 szívbeteg gyermek ellátása történt; ebből 7827 ambuláns vizsgálat (beleértve a magzati ultrahang vizsgálatokat is), 1052 betegfelvétel, 401 szívkatéterezés (ebből 275 szívműtétet kiváltó intervenció), 5000 feletti egyéb műszeres beavatkozás, valamint 419 szívműtét. Sürgősségi, életmentő beavatkozások az eseteknek mintegy felében történtek. A támogatóknak köszönhetően az alapítvány az elmúlt 26 évben számos olyan eszköz beszerzéséhez tudott anyagi hátteret biztosítani, amely segített abban, hogy a Gyermekszív Központ mára európai színvonalú, évente sok száz gyermeknek gyógyulást adó kórházzá válhasson.

Az intézeti ellátás igen sokrétű: a szívkatéteres beavatkozásoktól a nyitott szívműtétekig terjed, amelyeket követően a szívgyengeségben szenvedő gyermekek több napos intenzív támogatásra (mesterséges keringésfenntartásra, gépi lélegeztetésre stb.) szorulnak. Gyógyításuk nemcsak a műtéti beavatkozások során, hanem azokat követően is sokszor csak egyszer használatos speciális eszközökkel és készülékekkel történhet, amelyek beszerzése komoly anyagi nehézségeket támaszt.

Az Alapítvány mindezen problémák megoldásához évente átlag 20-30 millió Ft támogatással járul hozzá és biztosítja a szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek zavartalan gyógyítását.

Különösen ezt várják el tőlünk a gyermekek, hiszen ők mindent tőlünk, felnőttektől várnak. Az alapítványok karitatív tevékenysége többek között abban rejlik, hogy támogatói útján éppen annak a szakadéknak az áthidalását célozzák, amit a humánum, az emberszeretet hiánya okoz. A kiszolgáltatott gyermek - még inkább a beteg gyermek - sorsa a betegellátás feltételein, tehát azon múlik, hogy számukra milyen körülményeket teremtünk. Az Önök támogatása ahhoz a lelki emelkedettséghez és testi elégedettséghez járul, amit a szívbeteg gyermekek számára egy-egy készülék, műszer, vagy akár egy játék beszerzése, kórházi környezetük otthonosabbá tétele jelent.

Ajánlja fel Ön is adójának 1%-át „A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítványnak, amely munkájával hozzájárul a szívbeteg gyermekek ellátásához, a gyermekszív átültetések és a műszívkezelések sikeréhez.

Adószám: 19661964-1-43

Bankszámlaszám: 10102086-14544002-00000006

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.