Megsemmisítő csapást mért a genderre a sztárpszichológus

/ 2018.03.11., vasárnap 13:00 /
Megsemmisítő csapást mért a genderre a sztárpszichológus

Miközben a transzneműség témája idén már Oscar-díjat is ért, egy könyv rengeti meg a liberális világot. Jordan Peterson kanadai pszichológus harca a genderrel, és a klasszikus férfi-női szerepek tudományos dicsérete a csütörtöki heti Válaszban.

„Aki tudni szeretné, hogyan kell élni, semmi szín alatt ne olvassa el ezt a könyvet. Annak viszont, akit érdekel, hogy milyen, egyre fokozódó támadás fenyegeti a liberális értékeket, félelemmel és reszketéssel érdemes tanulmányoznia” – írja a Financial Times Jordan Peterson 12 szabály az élethez: a káosz ellenszere című bestsellerkötetéről.

Az eladáson nagyot lendített a szerző interjúja az angol Channel 4 tévéadón. Miután ugyanis a politikai korrektségről, a genderről szóló beszélgetésben a műsorvezetőnő a feminizmus alaptételeivel igyekezett falhoz szorítani Petersont, a férfi a vita egy pontján válaszával úgy összezavarta kérdezőjét, hogy az másodpercekig csak hebegett, majd el kellett ismernie: „Most megfogott!”.

A közjáték tökéletes esszenciája annak az ideógiai vitának, amely napjainkban meghatározza a nyugati közgondolkodást. Pedig Peterson életvezetési tanácsokat tartalmazó könyve nem tartalmaz kinyilatkoztatáserejű meglátásokat; mondandója voltaképpen a kereszténység alapértékein nyugvó emberkép, család és társadalom dicséretét hirdeti. Persze a normalitás ünneplése a mai, sok tekintetben magából kifordult világban már önmagában forradalmi tett.

 

 

 

 

És hogy még micsoda, kiderül a Heti Válasz március 8-i lapszámából, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.