valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

http://valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

Már biztos, hogy két héttel a választás előtt is lesz tüntetés

/ 2018.03.12., hétfő 13:00 /

A Független Egészségügyi Szakszervezet március 24-én szombatra hirdette meg budapesti demonstrációját.

A magyarok életkilátásai még mindig elmaradnak más uniós országokétól, túl sokat várunk a vizsgálatokra, műtétekre. Ennek oka nagyrészt az, nővérek, orvosok és az intézményeket fenntartó szakemberek elvándorlása, szakma elhagyása főként a magasabb jövedelmek érdekében – fogalmaz felhívásában a szakszervezet.

Mint írják: „Mi, akik az egészségügyben, vagy a szociális területen dolgozunk, egyre nagyobb tehernek vagyunk kitéve, mert egyre kevesebben vagyunk, miközben egyre több a gyógyulásra váró beteg. A jövedelmünk, bár valamennyit javult, de még mindig hátul kullog a sorban. Egy ápolónő, mentődolgozó, szociális gondozó, de akár egy fiatal orvos bére a 40%-át sem éri el nyugati béreknek, nem is beszélve a háttérben a kezünk alá dolgozókról. Az ország teljesítménye többet engedne ennél.”

A szakszervezet szerint nem állt meg az ápolók, orvosok elvándorlása, hiszen a béremelések ellenére az ágazatban dolgozók közel fele még mindig kevesebb, mint 150.000 Ft fizetést kap a bankszámlájára. „A betegágy mellett dolgozók többsége rendszeresen havonta több mint 250 órát dolgozik, hogy meg tudjon élni, vagy, hogy pótolja azokat, akik elmentek. Azt szeretnénk, hogy az egészségügyi és a szociális területen dolgozók a törvényes munkaidő alatt elért keresetből tudjanak tisztes szinten megélni.” – írják.

A teljes felhívás itt olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.