Már biztos, hogy két héttel a választás előtt is lesz tüntetés

/ 2018.03.12., hétfő 13:00 /

A Független Egészségügyi Szakszervezet március 24-én szombatra hirdette meg budapesti demonstrációját.

A magyarok életkilátásai még mindig elmaradnak más uniós országokétól, túl sokat várunk a vizsgálatokra, műtétekre. Ennek oka nagyrészt az, nővérek, orvosok és az intézményeket fenntartó szakemberek elvándorlása, szakma elhagyása főként a magasabb jövedelmek érdekében – fogalmaz felhívásában a szakszervezet.

Mint írják: „Mi, akik az egészségügyben, vagy a szociális területen dolgozunk, egyre nagyobb tehernek vagyunk kitéve, mert egyre kevesebben vagyunk, miközben egyre több a gyógyulásra váró beteg. A jövedelmünk, bár valamennyit javult, de még mindig hátul kullog a sorban. Egy ápolónő, mentődolgozó, szociális gondozó, de akár egy fiatal orvos bére a 40%-át sem éri el nyugati béreknek, nem is beszélve a háttérben a kezünk alá dolgozókról. Az ország teljesítménye többet engedne ennél.”

A szakszervezet szerint nem állt meg az ápolók, orvosok elvándorlása, hiszen a béremelések ellenére az ágazatban dolgozók közel fele még mindig kevesebb, mint 150.000 Ft fizetést kap a bankszámlájára. „A betegágy mellett dolgozók többsége rendszeresen havonta több mint 250 órát dolgozik, hogy meg tudjon élni, vagy, hogy pótolja azokat, akik elmentek. Azt szeretnénk, hogy az egészségügyi és a szociális területen dolgozók a törvényes munkaidő alatt elért keresetből tudjanak tisztes szinten megélni.” – írják.

A teljes felhívás itt olvasható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.