Külföldön és az átjelentkező fiataloknál az LMP és a Momentum hasított

/ 2018.04.18., szerda 15:53 /
Külföldön és az átjelentkező fiataloknál az LMP és a Momentum hasított

A határon túliak, az átjelentkezők és a külföldön élők szavazatai összességükben egyetlen mandátumnyit sem változtattak a választás eredményén. A csütörtökön megjelenő Heti Válasz megmutatja, miként vált két részre az ország a külföldön szavazók tekintetében is.  

A hét közepén még úgy nézett ki, hogy a határon túli magyarok fogják túlbiztosítani a kormánypártok kétharmadát, a beérkező levélszavazatok ugyanis egy pluszmandátumot jelentettek a Fidesznek, ám ezt végül ellensúlyozták azoknak a szavazatai, akik nem a lakóhelyükön voksoltak. De most akkor siker vagy kudarc-e a Fidesz szempontjából, hogy négy év alatt hiába növelték százezerrel a külhoni magyar levélszavazók számát?

És mi következik ebből az eredményből az ellenzéki pártokra nézve? Van-e még egyáltalán bármi keresnivalójuk a határon túli magyarok körében? És ehhez képest mi a helyzet a külföldön dolgozó, tanuló magyarok esetében? Milyen volna az a Magyarország, amilyet ők választanának maguknak? És mik lehetnek a Fidesz tervei velük kapcsolatban?

 

 

 

 

Válaszok az április 19-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.