Debreceni közintézményben működik a Kósát átverő nő és a Kósa-bizalmasok közös cége

/ 2018.03.14., szerda 11:31 /

Bár Kósa Lajos tegnap azt mondta, 2016-17 fordulóján megszakította a kapcsolatot az őt átverni próbáló „közismert csalóval”, cégpapírokból kiolvasható, hogy a miniszter bizalmi köre éppen 2017 márciusában aktivizálta újra a kapcsolatot a csengeri nővel. Furcsa az is, hogy a „szélhámos háztartásbeli” kft.-je 2014 márciusa óta egy debreceni közintézménybe van bejegyezve.

Kedden este az Origóra hivatkozva az MTI is megnevezte azt a csengeri háztartásbeli nőt, aki elhitette Kósa Lajossal, hogy mesébe illő örökségét rábízná kezelésre: az illetőt Szabó Gábornénak hívják.

A Cívishír még éjjel megírta, hogy ezt a bizonyos Szabó Gábornét több minden köti Kósa Lajos köréhez: a 2012 őszén alapított Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben Szabó Gáborné és Orendi Mihály is tulajdonos. Az az Orendi Mihály, aki 2014-ig a Debreceni Sportcentrum első embere volt, és annak a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek az ügyvezetője, amelyiknek az elnöke Kósa Lajos. Ezen fotón együtt szurkolnak a téli olimpián:

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A fotón látható személyek, balról jobbra: Bathó Ferenc, a  Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, Kósa Lajos miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója


További bizarr részlet a történetben, hogy ennek a Kósa bizalmi emberéhez és a Kósát átverő nőhöz egyszerre köthető Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-nek a székhelye egy közintézmény, a Debreceni Sportuszoda címére, a Zákány utca 4. szám alá van bejegyezve, méghozzá 2014. március 5. óta. (Ekkor Kósa még a város polgármestere volt.)

Tehát még egyszer: a Kósa és a kormánymédia által közismert csalónak titulált Szabó Gáborné cége Debrecen város infrastruktúráját vehette igénybe az elmúlt négy évben, hogy így működtesse a Kósa bizalmi embereivel közösen vitt magánbizniszét.

Még egy lépéssel közelebb viszi az egész zavaros ügyet Kósához az a tény, hogy ugyancsak tulajdonjoggal bír az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben egy másik társaság, a Kis Hal Befektetési és Tanácsadó Kft., aminek egyszemélyi tulajdonosa Fiák István, Kósa ügyvédbarátja, aki szintén elnökségi tag a Kósa által elnökölt korcsolyaszövetségben. A fenti képen ő is rajta van.

 

Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.
Tényleg megszakadt a kapcsolat Szabó Gábornéval?
Kósa Lajos tegnap azt nyilatkozta, hogy 2016 végén, 2017 elején szüntette be a kapcsolatot a „közismert csaló” Szabó Gábornéval. A Válasz.hu azonban betekintett az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft. teljes cégbírósági dokumentációjába, és olyan mozgást talált, ami egészen másra enged következteti. Szabó Gáborné 2012-ben alapítója volt a kft.-nek, 2014 szeptemberében azonban kilépett belőle. Innentől két és fél évig papíron semmi köze nem volt hozzá, egy évvel ezelőtt, 2017. március 27-én azonban tulajdonos lett benne, 10 százalékos résszel, viszont a taggyűlési szavazáson leadható 52 százalékos szavazati aránnyal. Vagyis tavaly március óta ő határozza meg a Kósa bizalmi embereihez köthető, máig egy debreceni közintézménybe bejegyzett cég irányvonalát.

 

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.