Kósa Lajos megmagyarázta az 1300 milliárd forintot

/ 2018.03.13., kedd 13:02 /

Minden idők legnagyobb összegű politikai botránya robbant ki ma reggel. A Magyar Nemzet írta meg, hogy négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró (ezerháromszáz milliárd forint) felett rendelkezhetett Kósa Lajos egy, a lap birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint. A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból kiderül, a fideszes politikus – korábban frakcióvezető, jelenleg a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták.

A lap által közölt dokumentum szerint a megbízó felruházta Kósa Lajost, hogy a gigantikus összegből magyar államkötvényeket vásároljon, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie.

Elképesztő mennyiségű pénzről van szó, ezért volt furcsa, hogy meglehetősen sokat kellett várni a kormánypárti reakciókra. A PestiSrácok volt az első, amely megmozdult az ügyben – ők azt írták: a dokumentumok nem hitelesek, nincs rajtuk se pecsét, se aláírás, ráadásul egy közismert szélhámosnő készítette őket.

Viszonylag furcsa magyarázat volt, de nem furcsább, mint Kósa Lajos mentegetőzése, a miniszter ugyanis azt mondta, hogy tényleg volt valami szélhámoskodás, meg örökösnő, miszerint egy munkatársa ismerőse jelentkezett azzal, hogy egy Németországban élő hölgy rokona hihetetlen összeget örökölt, de ő soha nem vett állampapírokat, és a közjegyzői dokumentum is létezhet, de még nem látta a Magyar Nemzet cikkét.

Nehéz írásban összefoglalni, érdemes inkább megnézni:

Viszont a Magyar Nemzet nem hagyta levegőben lógni a kormánypárti „cáfolatot”, így leközölték a teljes közjegyzői dokumentumot, ahol már van aláírás és pecsét is annak rendje-módja szerint.

A teljes sztorit pedig holnap reggelre ígérik.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Putyin a székelyeknél − itt a magyar geopolitikai thriller!

Ideges román rohamrendőrök gyűrűjében tízezrek éneklik Marosvásárhelyen: „Mi egy vérből valók vagyunk” – majd elszabadul az erőszak. Ez a nem is olyan távoli jövőben játszódó Máglyatűz – a háború peremén című regény egyik kulcsjelenete. Interjú a David Autere álnéven író szerzővel.

„Siralmas” – itt a Fidesz által beígért elszámoltatás teljes mérlege

Az Andrássy úti palotaper ítélethirdetésével, majd Kocsis István volt MVM-vezér múlt heti felmentésével lényegében lezárult a Fidesz által beígért elszámoltatás. Az egykori célszemélyek közül mára többen NER-barátokká váltak. Nagy elszámoltatási mérleg a március 15-i ünnep miatt már szerdán megjelenő Heti Válaszban.