valasz.hu/itthon/varosligeti-felfordulas-szot-ker-az-alvaskarosult-polgar-129154

http://valasz.hu/itthon/varosligeti-felfordulas-szot-ker-az-alvaskarosult-polgar-129154

Kitört a forradalom a magyar bíróságokon!

/ 2018.07.05., csütörtök 09:30 /
Kitört a forradalom a magyar bíróságokon!

A büntetőügyek 40 százaléka per nélkül lezáródhat, és magándetektívek jelenhetnek meg a védelem oldalán – július elseje óta ez nem Amerika, hanem Magyarország. Gyanú nélkül is lehallgató állampolgárok – ez pedig nem Oroszország, hanem szintén mi vagyunk. Részletes háttér a digitális Heti Válasz friss számában.

 

Július elsejétől forradalmi változások jöhetnek a tárgyalótermekben. Sokkal racionálisabb világ következik, nemcsak gyorsabbak lesznek a perek, hanem a kis súlyú bűncselekmények tömegénél el is maradhat a tárgyalás, mert már előtte ki lehet majd egyezni a büntetésről az ügyésszel. A nagy ügyekben pedig véget ér az a gyakorlat, hogy az évek óta tartó tárgyalássorozat után megsemmisítgetik az ítéleteket, és az egészet újrakezdik, mint történt az a Biszku- vagy a vörösiszap-perben.

A Heti Válasz részletesen elemzi, milyen következményekkel jár az az egyszerű és magától értetődő mondat, hogy a vádhatóság feladata bizonyítani a vádat, miért következhet ebből a mostaninál több felmentő ítélet.
De tényleg olyan személyek telefonját és lakását is lehallgathatják a jövőben, aki ellen nem jelentettek be gyanúsítást?

Teljes cikkünk a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.