Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

/ 2018.01.21., vasárnap 09:00 /
Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Levente komolyan feláll a színpadra és elénekli 72 évesen, hogy „bontsd ki az öved”, meg „úgy szeretnélek”? Alig tettük föl a kérdést, „Na tessék, pont a közepébe!” – kurjantott fel máris Bródy János. Aztán elmondta: a Hunyd le a szemed nincs a februári Fonográf-koncert műsorában, és ő is épp megkérdezte a listát összeállító Szörényit és Tolcsvay Lászlót, mi ennek az oka. „A szövegét az igazat megvallva sosem szerettem. Már fiatalon sem. De akkor belefért, elénekeltem – az embereknek tetszett. Tehát nem csak én gondolom, hogy nevetséges lenne ősz öregemberként elnyomni a túlfűtötten csajozósat” – folytatta Szörényi.

Legalább nem lesznek a metoo-kampány áldozatai. „Amikor Catherine Deneuve-öt leszólják azért, mert úgy gondolja, meg kellene hagyni a férfiaknak, hogy férfiak lehessenek... Nem vagyok Amerika-ellenes, de hogy micsoda hülyeségek jönnek onnan, arra azért még mindig keresem a szót” – mondja Szörényi, Bródy pedig bevallja: meglepi, hogy a hatvannyolcasok leszármazottainak prűdsége szerzetesekével vetekszik. Ő ugyanis annak idején nem csak arcát igyekezett adni a szexuális lázadáshoz.

 

A közéletet, a magyarság jövőjét és a menekültügyet is érintő páros interjút a január 18-i Heti Válaszban olvashatják. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.