Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

/ 2018.01.21., vasárnap 09:00 /
Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Levente komolyan feláll a színpadra és elénekli 72 évesen, hogy „bontsd ki az öved”, meg „úgy szeretnélek”? Alig tettük föl a kérdést, „Na tessék, pont a közepébe!” – kurjantott fel máris Bródy János. Aztán elmondta: a Hunyd le a szemed nincs a februári Fonográf-koncert műsorában, és ő is épp megkérdezte a listát összeállító Szörényit és Tolcsvay Lászlót, mi ennek az oka. „A szövegét az igazat megvallva sosem szerettem. Már fiatalon sem. De akkor belefért, elénekeltem – az embereknek tetszett. Tehát nem csak én gondolom, hogy nevetséges lenne ősz öregemberként elnyomni a túlfűtötten csajozósat” – folytatta Szörényi.

Legalább nem lesznek a metoo-kampány áldozatai. „Amikor Catherine Deneuve-öt leszólják azért, mert úgy gondolja, meg kellene hagyni a férfiaknak, hogy férfiak lehessenek... Nem vagyok Amerika-ellenes, de hogy micsoda hülyeségek jönnek onnan, arra azért még mindig keresem a szót” – mondja Szörényi, Bródy pedig bevallja: meglepi, hogy a hatvannyolcasok leszármazottainak prűdsége szerzetesekével vetekszik. Ő ugyanis annak idején nem csak arcát igyekezett adni a szexuális lázadáshoz.

 

A közéletet, a magyarság jövőjét és a menekültügyet is érintő páros interjút a január 18-i Heti Válaszban olvashatják. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.