valasz.hu/itthon/a-origo-filmklub-teljes-stabja-felmondott-125885

http://valasz.hu/itthon/a-origo-filmklub-teljes-stabja-felmondott-125885

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

/ 2018.02.25., vasárnap 07:00 /
Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Most vasárnap Hódmezővásárhelyen országos jelentőségű időközi választást rendeznek. A pártok ugyanis élesben próbálják ki április stratégiájukat – a Csongrád megyei település voksolása lényegében a parlamenti választás főpróbája.

Lázár János kormánytagként is rajta tartotta szemét Hódmezővásárhelyen, rendszeres résztvevője például a városi közgyűléseknek. Bár nem a miniszter indul, megtestesíti a harmadik kormányzati ciklusára készülő Fidesz erősségeit és gyengeségeit. Hódmezővásárhely fideszes vezetése egyrészt imponáló, az ellenzéki jelölt által is elismert eredményeket ért el az elmúlt négy évben. Másfelől a pártnak – az országos politikához hasonlóan – helyben olyan homályos történetekre is hihető magyarázatot kellene adni, mint amilyen az Elios-ügy.

A kormánypárti Hegedűs Zoltán ellenében függetlenként, de összellenzéki támogatással induló Márki-Zay Péter sikerének vagy kudarcának is lesz országos hatása. A kérdés az: vajon létrehozható egy választói koalíció a helyben legesélyesebb kormányellenes induló mögött? Milyen hódmezővásárhelyi eredmény jelentene fordulatot az országos kampányban, illetve hány százalékból következtethetnénk egy újabb fideszes kétharmadra?

 

Részletes háttér a február 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.