Íme egy szép emlék a holland nagykövetről

/ 2017.08.25., péntek 12:15 /

Javában dúl a szélmalomharc. Kölcsönös sértegetések után – nem mi kezdtük! – Szijjártó Péter ma délelőtt úgy döntött, hazánk határozatlan időre megszakítja a legmagasabb szintű diplomáciai kapcsolatot Hollandiával, a távozó budapesti holland nagykövet szerinte botrányos kijelentései miatt. Mivel nem kenyerünk a háborús hangnem – és a nagykövet szavait sem fogjuk minősíteni –, most mutatunk egy kellemesebb emléket a hazaút előtt álló Gajus Scheltemáról.

A költő idei emlékévének apropóján nyílt meg májusban az Önarckép álarcokban című Arany János-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Beharangozóként pedig a PIM készített egy zseniális videót: Budapestre akkreditált diplomatákat kértek meg arra, hogy szavalják el Arany Családi kör című versének első strófáját, majd a kész videóban mindenkinek – összesen tizenhárom nagykövetnek – jutott egy-egy sor. Scheltema az utolsó előtti „szereplő”, akitől azt halljuk, hogy „csapong a denevér az ereszt sodorván”.

Szóval ilyen volt a régi szép időkben – három hónapja –, amikor még nem „reméltük, hogy hamar hazamegy” – de még ő sem vagdalkozott.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.