Így mentse meg válságba jutott házasságát: „A kapcsolatod cseréld, ne a társad!”

/ 2018.06.29., péntek 10:00 /
Így mentse meg válságba jutott házasságát: „A kapcsolatod cseréld, ne a társad!”

Egyre kevesebben válnak el, viszont egyre hosszabb házasságok bomlanak fel. A Heti Válasz Mihalec Gábor pár- és családterapeutát arról kérdezte, mire alapozza azt az állítását, hogy ez nem szükségszerű, mert az érzelmek a döntések nyomán újraszerveződnek.

A kapcsolatod cseréld, ne a társad – javasolja a Kopp-Skrabski díjjal kitüntetett Mihalec Gábor Házasság 2.0 című könyvének alcíme. A felvetés ma már-már provokációnak tűnik annak fényében, hogy a legfrissebb statisztikák szerint egyre hosszabb ideje tartó házasságok bomlanak fel.

 

„Bármilyen csúnyán hangzik is, azt gondolom: ma nagyon sok pár megengedheti magának a válást” – mondja a szerző, aki kötetében a házasságot új alapokra helyező párok tanúságtételét is közreadja.

A demográfiai kutatások másik meglepő tanulsága, hogy egyre többen értenek egyet azzal az állítással, hogy a házasság élethosszig tartó kapcsolat és nem érhet véget –ezek szerint csökken tehát a válás mint problémamegoldás elfogadottsága. A szakember szerint újra van létjogosultsága annak, hogy egy társasági beszélgetésben feleségről, férjről, házastársról essék szó, ne pedig partnerről vagy társról. Utóbbi kifejezések ugyanis magukban hordozzák az instabilitást, márpedig a fogalmazásból és a megélésből következik a törékenység, sebezhetőség érzése.

A cikk a Heti Válasz június 27-i számában olvasható, amit a Digitalstandon keresztül lehet megvásárolni.

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.