valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

http://valasz.hu/itthon/breaking-solyom-laszlo-publicisztikaban-all-ki-a-heti-valasz-mellett-128885

Hova tegyük a téli rezsicsökkentést?

/ 2018.03.13., kedd 08:00 /
Hova tegyük a téli rezsicsökkentést?

Hogy miért és hol lóg ki a lóláb a téli rezsicsökkentés című, választást megelőző pénzügyi akcióból, arról itt írtunk részletesen.

Na, de máris teljes erővel dúl a kommentháború, hogy mi legyen a pénz sorsa. Vagyis, hogy akinek nem tetszik az Orbán Viktor által meghirdetett, az amúgy nem tapasztalt rendkívüli téli időjárással indokolt pénzvisszatérítés, az ne fogadja el a tizenkétezer forintot, és kész. Ez amúgy a mostanában zajló rezsicsökkentés körüli vitákban (alacsony világpiaci ár kontra bebetonozott magasabb hatósági ár) is rendre visszatérő végső csodafegyver: amikor elfogynak az érvek, akkor robban a „de persze nem járt a szád, amíg kaptad” megsemmisítőnek szánt terítés.

De mit tehet az öntudatos polgár, aki szeretne tiszta rezsi-lelkiismerettel fészbukcsatázni? Hiszen egy számlajóváírást nem lehet nem elfogadni, és a visszaküldés is problémás – kinek, hova, hogyan, ugyebár.

Ezen közéleti-lelkiismereti öntusakodás megoldására született az „Ad tovább a rezsicsökkentést!” mozgalom. Több verzióban is láttam már, a legfrissebbet mutatom.

A kezdeményezők szerint a téli rezsicsökkentés közpénzből fizetett vesztegetési kísérlet, amit erkölcsi kötelesség visszautasítani. Az ötletgazdák is érzik azonban, hogy a visszautalás nem csak nehezen megoldható, de fölösleges gesztus is lenne, ezért azt javasolják, hogy aki teheti, fordítsa a pénzt jótékony célra. Arra kérik a népet, hogy a 12.000 forintot adományozzák valamelyik civil szervezetnek, alapítványnak, egyesületnek az adó 1%-os felajánlásához hasonlóan, vagy, ha tudnak a környezetükben olyanokról, akik igencsak rászorulnak a támogatásra, adják nekik a visszatérítés összegét.

A kezdeményezésről itt lehet részletesebben olvasni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.