valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

http://valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

/ 2018.02.18., vasárnap 12:00 /
Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

A pártoknak nem a fiatalok eléréséért kell ott lenni a Facebookon: a jelenlét az idősek miatt életbevágó. Néhány év alatt hermetikusan zárt és részben központilag irányított nyilvánosságok alakultak ki a világhálón. Háttér és eredményhirdetés a pártok és politikusok Facebook-teljesítményéről a csütörtöki Heti Válaszban.

Magyarországon az internetező 65–74 évesek 58 százaléka van jelen a közösségi médiában. Ezzel hazánk Málta után a második helyen áll az Európai Unióban, az EU-átlag ugyanis alig 34 százalék – mutat rá a Heti Válasznak az Y-nsight nevű, közösségi médiára szakosodott kutatócég munkatársa. Különösen a nők aktívak: körükben a netező 55–74 évesek közel háromnegyede van fenn.

A politikailag aktív idősek – részben maguktól, részben némi motiválás után – tömegesen szerveződnek zárt, kívülről „láthatatlan” Facebook-csoportokba. A csoportok olyanok, mint a véleménybuborékok: az ellentétes vélemény előírásszerűen tilos bennük.

Hogyan áll a pártok Facebook-versenye 50 nappal a választások előtt?

Miben vezet a Fidesz, milyen mutatóban éri utol Gyurcsány párta és mit csinál rosszul az LMP?

Mivel bizonyítható, hogy nem teljesen önkéntesen szerveződnek a legaktívabb tagságú politizáló Facebook-csoportok?

 

Válaszok és részletes háttér a Heti Válasz február 15-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?