Gyurcsány új találmánya: a könnyfakasztó uszítás

/ 2017.11.07., kedd 10:20 /

Ha nem látom (meg hallom), tényleg nem hiszem el: az egyébként zseniális Életrevalók című film Ludovico Einaudi-féle zongora betétdalával turbózták Gyurcsány Ferenc legújabb Facebook-videóját, ami kivonata a DK-elnök múlt héten elmondott, a határon túli magyarok szavazati jogának elvételéről szóló beszédének. Nem is mondok róla többet, inkább nézzék: 

A párosítás egyszerűen tökéletes: áll Ferenc egyedül (meg önmaga nevével háromszor) a színpadon, könnyfakasztó zene kíséretében, hogy újra megküzdjön a határon túliakkal. Pontosabban a szerzett jogaikkal, hiszen amúgy, mondják, nekik az égvilágon semmi bajuk a csíkszeredai meg az ungvári vagy a csúrogi magyarokkal. Csak hát az ő általuk biztosított mandátumokkal szerzett a Fidesz újra kétharmadot 2014-ben.

Múlt héten már leírtuk, de akkor megismételjük: szerintünk meg Gyurcsány Ferenc miatt lett meg mind a két kétharmad, és ha így folytatja, a legjobb úton járunk afelé, hogy a harmadikhoz is köze legyen.

Ez a könnyfakasztó, nem a zongorazene.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.