Gyurcsány új találmánya: a könnyfakasztó uszítás

/ 2017.11.07., kedd 10:20 /

Ha nem látom (meg hallom), tényleg nem hiszem el: az egyébként zseniális Életrevalók című film Ludovico Einaudi-féle zongora betétdalával turbózták Gyurcsány Ferenc legújabb Facebook-videóját, ami kivonata a DK-elnök múlt héten elmondott, a határon túli magyarok szavazati jogának elvételéről szóló beszédének. Nem is mondok róla többet, inkább nézzék: 

A párosítás egyszerűen tökéletes: áll Ferenc egyedül (meg önmaga nevével háromszor) a színpadon, könnyfakasztó zene kíséretében, hogy újra megküzdjön a határon túliakkal. Pontosabban a szerzett jogaikkal, hiszen amúgy, mondják, nekik az égvilágon semmi bajuk a csíkszeredai meg az ungvári vagy a csúrogi magyarokkal. Csak hát az ő általuk biztosított mandátumokkal szerzett a Fidesz újra kétharmadot 2014-ben.

Múlt héten már leírtuk, de akkor megismételjük: szerintünk meg Gyurcsány Ferenc miatt lett meg mind a két kétharmad, és ha így folytatja, a legjobb úton járunk afelé, hogy a harmadikhoz is köze legyen.

Ez a könnyfakasztó, nem a zongorazene.

Rosta

Ablonczy Bálint

Találkozunk 2016-ban!

Szülők harca – amikor a gyerek a fegyver

Érzelmi manipuláció, zsarolás és fenyegetés, s a gyermek lassan teljesen elfordul a másik szülőtől – Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke szerint gyakori, mégis kevésbé közismert jelenségről van szó. Interjú.

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.