valasz.hu/itthon/putyin-a-szekelyeknel-itt-a-magyar-geopolitikai-thriller-127820

http://valasz.hu/itthon/putyin-a-szekelyeknel-itt-a-magyar-geopolitikai-thriller-127820

Gyurcsány új találmánya: a könnyfakasztó uszítás

/ 2017.11.07., kedd 10:20 /

Ha nem látom (meg hallom), tényleg nem hiszem el: az egyébként zseniális Életrevalók című film Ludovico Einaudi-féle zongora betétdalával turbózták Gyurcsány Ferenc legújabb Facebook-videóját, ami kivonata a DK-elnök múlt héten elmondott, a határon túli magyarok szavazati jogának elvételéről szóló beszédének. Nem is mondok róla többet, inkább nézzék: 

A párosítás egyszerűen tökéletes: áll Ferenc egyedül (meg önmaga nevével háromszor) a színpadon, könnyfakasztó zene kíséretében, hogy újra megküzdjön a határon túliakkal. Pontosabban a szerzett jogaikkal, hiszen amúgy, mondják, nekik az égvilágon semmi bajuk a csíkszeredai meg az ungvári vagy a csúrogi magyarokkal. Csak hát az ő általuk biztosított mandátumokkal szerzett a Fidesz újra kétharmadot 2014-ben.

Múlt héten már leírtuk, de akkor megismételjük: szerintünk meg Gyurcsány Ferenc miatt lett meg mind a két kétharmad, és ha így folytatja, a legjobb úton járunk afelé, hogy a harmadikhoz is köze legyen.

Ez a könnyfakasztó, nem a zongorazene.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?