Gyárfás Tamás bajban van

/ 2018.04.17., kedd 18:49 /

A rendőrség megerősítette a Pesti Srácok.hu-n megjelent információt: ma délután valóban elfogták, majd előállították Gyárfás Tamás vállalkozót, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét. A vád emberölésre való felbujtás, mégpedig a Fenyő János-gyilkosság ügyében.

Íme a police.hu-n megjelent közlemény:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja.

A P. Tamás Portik Tamást jelöli.

Az Index úgy tudja, létezik egy, Portik és Gyárfás közötti beszélgetést rögzítő felvétel, melyet Portik Tamás vett fel. A felvétel előkerülése összefügghet azzal, hogy Portikot egy hete ismét kihallgatták. A felvételről egyébként a gyilkosság miatt tavaly jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Jozef Roháč öccse beszélt először.

A Vico birodalom tulajdonosát, Fenyő Jánost két évtizeddel ezelőtt, 1998. február 11-én gyilkolták meg Budapesten. A korábbi vádirat szerint a 4-6-os villamos pályájának Margit körúti kanyarulatánál, a Margit utcában egy piros lámpánál Jozef Roháč a sértett gépkocsijához ment és két sorozatlövéssel megölte a vállalkozót. Az igazán érdekes kérdésre eddig nem adott választ a nyomozás: ki adott megbízást Fenyő János meggyilkolására?

Gyárfás Tamás előállítása fordulatot hozhat. Minden, az üggyel kapcsolatos találgatás felelőtlenség lenne, azonban valahogy beugrott a Nemzeti Sport egyik korábbi, 2016. végi címlapja. Zárjuk ezzel ezt a rövid írást.

Fotó: Index

Fotó: Index

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.