Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

/ 2018.05.24., csütörtök 07:22 /
Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A pünkösdi hétvégén vehették birtokba a látogatók az állatkerthez kapcsolt nyolc hektárból szűk kettőn kialakított Holnemvolt Várat, szívében a kéttornyú Hetedhét Palotával és előtte a kis középkori faluval, amelynek macskaköves udvarán kaptak helyet a kézműves kismesterségek, például a papírmerítő műhely. Mindez eredetileg is az állatkerthez tartozott – igaz, talán sosem festett ilyen jól. A most Hetedhét Palotának keresztelt épületet 1908-ban emelték, és 35 szoba-konyhás lakást alakítottak ki benne az állatkerti dolgozók számára. Később a szolgálati lakásokat irodák váltották fel, mostanra pedig az óvodás-kisiskolás gyerekek játszóháza lett 2700 négyzetméteren. A magyar animációs filmek állatmesehősei fogadják itt a kicsiket: Vuk, Süsü, Ursula meg a többiek, Frakk és Lukrécia pedig egy külön teremben okítanak a felelős állattartásra.

Közben pedig épül már a Pannon ősvadont megidéző Pannon Park is, benne a futurisztikus biodómmal a főváros egyik legzajosabb csomópontjánál. Persze, minden építkezésre igaz, hogy nem úgy, nem akkor és nem annyiért készül el, mint ahogyan tervezték.

 

 

 

 

Részletes háttér a május 24-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.