heti-valasz.hu/itthon/kedves-fidesz-szavazo-egy-konzervativ-valaszto-levele-128256

http://heti-valasz.hu/itthon/kedves-fidesz-szavazo-egy-konzervativ-valaszto-levele-128256

Felhagy a politizálással a Rogánékat lekapzsizó fideszes képviselő

/ 2018.04.12., csütörtök 15:35 /

Fotó: Facebook / Sebes Gábor

 

„A korrupcióban az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi egy olyan bűnben, amit nem követtek el. Ugyanis nincs feltételes szavazás, nem lehet úgy Orbánra és a Fideszre szavazni, hogy rátok szavazok, de csak ha abbahagyjátok a lopást.”

„Remélem, senki nem akarja azt az ellenvetést tenni, hogy a nemzeti burzsoáziát csak így lehet létrehozni. Mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Mi haszna van belőle a nemzetnek? Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását?”

 „A mi választókerületünkben tőlem is tanácstalanul kérdezgették, mit válaszoljanak, ha a felkeresett választók felvetik nekik a korrupciót vagy például a rémes káderpolitikát. Nem tudtam semmit sem mondani. A bekopogó aktivistáinknak viszont sokan mondták, hogy most utoljára szavaznak a Fideszre, mert elegük van az urizálásból és a nagyüzemi lopásból.”

„Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében.”

„Örültem a Fidesz nagyarányú győzelmének, de nagyon tartok tőle, hogy a pártban és a kormányban lesznek majd olyanok, akik ezt újabb felhatalmazásnak tekintik az ország megkárosításának a folytatására. Tévednek, ha azt hiszik, hogy nyolc év propagandájával ki lehet ölni az emberekből a tisztességes kormányzás, az önzetlen politikusok iránti igényt. Nem, nem lehet. A jobboldali, konzervatív közönségre is elviselhetetlen lelkiismereti terhet rakna, ha tovább folytatódna, ami eddig volt. Új lapot kell nyitni!”

A fentieket Sebes Gábor fideszes önkormányzati képviselő írásából idéztük, melyben a politikus a választások utáni hétfőn Másnap címmel élesen bírálta a kormányzati korrupciót. Miközben sokan elismerésüket fejezték ki a bátorságáért, többen – köztük például ennek az írásnak a szerzője – azt vetették a szemére, hogy talán a választás előtt kellett volna előállni a kifogásaival. A budafoki helyhatóság politikusát, korábbi XII. kerületi polgármestert utóbbi észrevételekről kérdeztük.

– Több szerző nehezményezi, hogy csak a választás után állt elő a kormányzati korrupció súlyos bírálatával. Miért hétfőn jelent meg az írás?

– Eszem ágában nem volt beszállni a választási kampányba, különösen nem az ellenzék oldalán, vagy akár csak a Fidesznek ártva. Azt gondolom, a nemzeti érdek az volt, hogy Orbán Viktor alakítson kormányt. Az elmúlt nyolc év kormányzása szerintem nagy siker volt, az árnyoldalaival együtt.

– Az elmúlt hónapokban a Facebookon és kormánypárti lapokban erősen kivette részét a Fidesz melletti kampányban. Ha ilyen súlyos aggodalmak feszítették, miért nem hallgatott inkább diszkréten?

– Lásd az előző válaszomat. Az ellenzék győzelme nagy veszélyt jelentett volna az országra. Megnyitotta volna az utat mindenféle külföldi befolyás előtt, mert akármilyen koalíció jött volna létre, az a társak összeférhetetlensége miatt csak gyenge és iránytalan lehetett volna.

 A korábbi években azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elfogulatlanul írt a Fidesz-kormányról, és a bírálatait sem rejtette véka alá. Mi magyarázza, hogy az utóbbi időben ezt az árnyaltságot átvette először a kabinet kritika nélküli támogatása, majd most a Másnap című írás?

– A politikában – mint a vendéglőben – csak az étlapról lehet választani, és enni muszáj. Kicsit koros vagyok már ahhoz, hogy bakfisként ábrándozzam egy tökéletes kormányról.

– Ezzel együtt írása április 9-én eső után köpönyegként hatott. Egész pontosan mit akart elérni vele?

– A hatalmas győzelem után ideje van a tervek készítésének: mi volt jó idáig, és min kell változtatni. Ehhez akartam a magam garasát letenni. Vége az „ostromlott vár” szindrómának, nincsenek tabuk, mindent meg lehet beszélni. Alapvetően a jobboldali közönségnek szántam az írást. A számtalan igazságtalan és hazug baloldali vád után a Fidesz irányvonalán csak jobbról lehet változtatni.

– Többen mostani írása mögött azt sejtik, hogy attól tart, a következő önkormányzati választáson az ön képviselői mandátuma is veszélybe kerülhet. Mit válaszol erre a felvetésre?

– Már réges-rég bejelentettem a helyi Fidesz vezetőinek és képviselőtársaimnak, hogy ez az utolsó ciklusom, nem indulok legközelebb. Harminc év politika – benne közel 20 év kerületi képviselőség és négy év polgármesterség – után elfáradtam. A képességeim sem a régiek már, átengedem a helyet a fiataloknak. Így ezek az okoskodások teljességgel alaptalanok.

Rosta

Dévényi István

Találkozunk 2016-ban!

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.