„Ez nem politikai ifjúságnevelő mozgalom” – tabuk nélkül a cserkészetről

/ 2018.02.14., szerda 14:00 /
„Ez nem politikai ifjúságnevelő mozgalom” – tabuk nélkül a cserkészetről

Egy párt sosem lesz abban a helyzetben, hogy bármit elvárjon tőlünk, a mindenkori kormánnyal van stratégiai megállapodásunk – mondja a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) ügyvezető elnöke. Pótor Józseftől azt is megkérdeztük, mit szól az elődjét érintő rendőrségi nyomozáshoz. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A Heti Válasz négy hónapja tárta fel, hogy az MCSSZ két korábbi vezetője milliárdos ingatlanspekulációba keveredett. A BRFK korrupció elleni főosztálya megalapozottnak tartotta cikkünket, és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozni kezdett. A csütörtökön megjelenő interjú elején erről a témáról faggattuk a szövetség mai ügyvezető elnökét.

Pótor József a többi „kellemetlenkedő” kérdésünk elől sem tért ki. Például: miért kell milliárdos, százmilliós nagyságrendű közpénz egy önkéntességre épülő szervezetnek? – tudakoltuk tőle. Az ügyvezető elnök nyilvánvalóvá tette: „Ez a világ legnagyobb, legelterjedtebb és legvagányabb kompetenciafejlesztő programja. Vállalkozói, vezetői, kommunikációs jártasságot, talpraesettséget, problémamegoldásra, csoportmunkára való készséget adunk át a fiataloknak – mindezt játékos formában és összhangban az uniós munkaerőpiac igényeivel. Ezek ugyanazok a »soft skillek«, amelyeket egy-egy munkahelyen tréningek keretében igyekeznek fejleszteni.”

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a február 15-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.