valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

http://valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

„Ez nem politikai ifjúságnevelő mozgalom” – tabuk nélkül a cserkészetről

/ 2018.02.14., szerda 14:00 /
„Ez nem politikai ifjúságnevelő mozgalom” – tabuk nélkül a cserkészetről

Egy párt sosem lesz abban a helyzetben, hogy bármit elvárjon tőlünk, a mindenkori kormánnyal van stratégiai megállapodásunk – mondja a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) ügyvezető elnöke. Pótor Józseftől azt is megkérdeztük, mit szól az elődjét érintő rendőrségi nyomozáshoz. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

A Heti Válasz négy hónapja tárta fel, hogy az MCSSZ két korábbi vezetője milliárdos ingatlanspekulációba keveredett. A BRFK korrupció elleni főosztálya megalapozottnak tartotta cikkünket, és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozni kezdett. A csütörtökön megjelenő interjú elején erről a témáról faggattuk a szövetség mai ügyvezető elnökét.

Pótor József a többi „kellemetlenkedő” kérdésünk elől sem tért ki. Például: miért kell milliárdos, százmilliós nagyságrendű közpénz egy önkéntességre épülő szervezetnek? – tudakoltuk tőle. Az ügyvezető elnök nyilvánvalóvá tette: „Ez a világ legnagyobb, legelterjedtebb és legvagányabb kompetenciafejlesztő programja. Vállalkozói, vezetői, kommunikációs jártasságot, talpraesettséget, problémamegoldásra, csoportmunkára való készséget adunk át a fiataloknak – mindezt játékos formában és összhangban az uniós munkaerőpiac igényeivel. Ezek ugyanazok a »soft skillek«, amelyeket egy-egy munkahelyen tréningek keretében igyekeznek fejleszteni.”

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a február 15-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?