valasz.hu/itthon/a-origo-filmklub-teljes-stabja-felmondott-125885

http://valasz.hu/itthon/a-origo-filmklub-teljes-stabja-felmondott-125885

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

/ 2018.02.25., vasárnap 18:00 /
Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Bő egy hónappal az április 3-i határidő lejárta előtt a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés (Minority Safe Pack) sikeréhez szükséges egymillió aláírásból 650 ezer gyűlt össze, s a szükséges hét ország közül még csak hazánk, Románia és Szlovákia teljesítette a népesség arányában megállapított kvótát.

Bár Orbán Viktor is kiállt az ügy mellett, e gesztus hatékonysága nyomába sem ér a Soros-kampány sikerességének. Pláne, hogy míg a migráció elleni fellépésre a kabinet több tízmilliárd forintot költött, a mostani kezdeményezésre az aláírásgyűjtést hazánkban szervező Rákóczi Szövetség mindössze 150 millió állami forintot kapott.

Pedig kudarc esetén nem csupán ez a kezdeményezés esne kútba, de azt is üzennénk a világnak: az ügy nekünk sem annyira fontos. „Ez olyan életveszélyes eshetőség, aminek hatását csak a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazás okozta sokkhoz tudnám hasonlítani” – mondta a Heti Válasznak Csáky Pál. „Aki pedig két percet rászán az életéből, nem kevesebbhez járulhat hozzá, mint hogy ötven, száz év múlva is hallhassunk magyar szót a Kárpát-medence határon túli területein” – emeli tovább a tétet Csáky Csongor.

 

 

A kormány miért nem áll bele jobban a kampányba, és miért kellett az őshonos kisebbségek érdekében nemrég született európai parlamenti határozatba három passzust beilleszteni a melegjogokról? Részletek a Heti Válasz február 22-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.