heti-valasz.hu/itthon/epul-budapest-uj-kapuja-milyen-lesz-a-kelenfoldi-varoskozpont-128728

http://heti-valasz.hu/itthon/epul-budapest-uj-kapuja-milyen-lesz-a-kelenfoldi-varoskozpont-128728

Épül Budapest új kapuja – milyen lesz a kelenföldi városközpont?

/ 2018.05.31., csütörtök 18:55 /
Épül Budapest új kapuja – milyen lesz a kelenföldi városközpont?

Új szobor nem kerül az Osztyapenko hűlt helyére, a terület mégis újra markáns vizuális ismertetőjelet kaphat: a Budapest One irodaházat. A kelenföldi pályaudvar túloldalán új pláza épül – ezzel újrahatározva a főváros nyugati kapuját. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Találkozzunk az Osztyapenkónál!” A fiatalok ugyanúgy nem tudnak mit kezdeni ezzel, mint amikor a „Felszab teret” vagy a Mártírok útját emlegetve próbálják őket útba igazítani. Budapest nyugati kapujában negyven éven át búcsúztatta a fővárosból távozókat Ilja Osztapenko fehér zászlót lengető a szobra. Noha a KDNP felvetette, hogy az utazók védőszentjének, Szent Kristófnak állítsanak szobrot a helyén, ebből nem lett semmi. Mégis újra markáns vizuális ismertetőjelet kaphat a terület: az épülő Budapest One irodaház lesz az első meghatározó épület, amit a nyugat felől a fővárosba érkezők látnak majd az autó vagy a vonat ablakából. A beruházó ikonikusnak szánja szalagszerűen hullámzó homlokzatot.

A Futureal egy másik építkezés elkezdését is bejelentette a kelenföldi pályaudvar vágányainak túloldalán. Az Etele Plaza közel egy évtized után az első teljesen új nagy bevásárlóközpont lesz Budapesten, és alapvetően változtatja meg a 4-es metró átadása óta a főváros egyik fő közlekedési csomópontjává fejlődő Etele tér karakterét. Hogyan fejlődik új városközponttá a környék a 4-es metró átadása óta? Kell-e félni attól, hogy az újabb pláza nemkívánatos autóforgalmat generál és elsorvasztja a környék üzleteit?

 

 

 

 

Részletek a május 31-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.