heti-valasz.hu/itthon/kedves-fidesz-szavazo-egy-konzervativ-valaszto-levele-128256

http://heti-valasz.hu/itthon/kedves-fidesz-szavazo-egy-konzervativ-valaszto-levele-128256

Cifra nyomorúság ez! – Lányi András az újabb kétharmadról

/ 2018.04.14., szombat 18:00 /
Cifra nyomorúság ez! – Lányi András az újabb kétharmadról

A hon nem érhető el honlapokon – summázza a választási kudarc okait Lányi András. Nagyinterjúnk az úgynevezett „taktikai szavazás” egyik zászlóvivőjével a csütörtöki Heti Válaszban.

„Igen. Kudarcok feldolgozásában jó vagyok. Sokat tesz a gyakorlat.” Ez volt Lányi András válasza múlt pénteken, amikor lapunk azt kérdezte tőle: hajlandó lenne-e a választás után interjúban értékelni az eredményeket.

És hogy a magyar ökopolitika atyja honnan tudta előre, mi lesz az eredmény? „Hiszen épp a Heti Válasznak nyilatkoztam tavaly: a Fideszt Budán kell legyőzni – mert Pesten megbukik magától –, de nem idén, hanem a 2019-es önkormányzati választásokon. Jó ideje nyilvánvaló volt számomra, hogy nem buknak meg most.”

Lányit az ellenzék viselkedése sem lepte meg. „Az ellenzéki pártok bebizonyították alkalmatlanságukat. De mi mást várhattunk volna tőlük? Az MSZP-től, amely teljes arctalanságát egy lízingelt miniszterelnök-jelölttel próbálta elfedni? Esetleg Gyurcsánytól? Gondoljon bele: micsoda szégyenletes hanyatlástörténet ez a baloldali liberálisok térfelén: Kis Jánostól Gyurcsány Ferencig! Vagy Vona Gábortól? Aki súlyosan kompromittált pártjával sehogy se tudott kikecmeregni abból a gettóból, ami soha nem lesz nagyobb, mint amekkora az egykori kisgazdák és miépesek tábora volt.”

És hogy miért az értelmiség felelőssége is a választási eredmény Lányi szerint?

Miért cifra nyomorúság a magyar vidék állapota?

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú az április 12-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Dévényi István

Találkozunk 2016-ban!

Új kormány – oktatáspolitikai fordulat jön?

Ha valóban a jegybanki ajánlások alapján kezd bele a kormány a versenyképesség javításába, akkor az oktatásban át kell állítani a váltókat. Részletes háttér a Heti Válaszban.

Miért fideszes a falu? – A választási adatok mögé néztünk

A kormánypárt elsősorban falun mozgósított, a községekben élők szavazataival nyerte meg a választásokat – hallhattuk az elmúlt napokban. De tényleg igaz ez? Miként húzhatták be a romák tömegeinek voksait is? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.