Budapestre jön a világ egyik legfontosabb embere

/ 2017.11.20., hétfő 15:25 /

Vlagyimir Putyin augusztusi látogatása után a világpolitika újabb nagyágyúja érkezik Magyarországra. Pekingben hétfőn jelentették be, hogy Li Ko-csiang kínai miniszterelnök november 26. és december 2. között indul külföldi túrára, ennek keretében pedig először Budapestre látogat az öt éve működő, Kína és tizenhat kelet- és közép-európai ország együttműködésének kormányfői csúcstalálkozójára, majd az oroszországi Szocsiban vesz részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet tanácskozásán.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség által idézett Lu Kang kínai külügyi szóvivő szerint Li – aki a Forbes tavalyi listája szerint a világ 12. legbefolyásosabb vezetője – magyar és orosz kollégája, Orbán Viktor és Dmitrij Medvegyev meghívásának tesz eleget.

Noha Pekingben nem közölték a budapesti látogatás pontos időtartamát – és még hivatalos magyar tájékoztatás sincs róla –, a csúcstalálkozó költségeit már márciusban tudni lehetett: a kormány 457 millió forintot különített el rá az idei büdzséből.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.