Budapestre jön a világ egyik legfontosabb embere

/ 2017.11.20., hétfő 15:25 /

Vlagyimir Putyin augusztusi látogatása után a világpolitika újabb nagyágyúja érkezik Magyarországra. Pekingben hétfőn jelentették be, hogy Li Ko-csiang kínai miniszterelnök november 26. és december 2. között indul külföldi túrára, ennek keretében pedig először Budapestre látogat az öt éve működő, Kína és tizenhat kelet- és közép-európai ország együttműködésének kormányfői csúcstalálkozójára, majd az oroszországi Szocsiban vesz részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet tanácskozásán.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség által idézett Lu Kang kínai külügyi szóvivő szerint Li – aki a Forbes tavalyi listája szerint a világ 12. legbefolyásosabb vezetője – magyar és orosz kollégája, Orbán Viktor és Dmitrij Medvegyev meghívásának tesz eleget.

Noha Pekingben nem közölték a budapesti látogatás pontos időtartamát – és még hivatalos magyar tájékoztatás sincs róla –, a csúcstalálkozó költségeit már márciusban tudni lehetett: a kormány 457 millió forintot különített el rá az idei büdzséből.

Rosta

Ablonczy Bálint

Találkozunk 2016-ban!

Szülők harca – amikor a gyerek a fegyver

Érzelmi manipuláció, zsarolás és fenyegetés, s a gyermek lassan teljesen elfordul a másik szülőtől – Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke szerint gyakori, mégis kevésbé közismert jelenségről van szó. Interjú.

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.