Budapestre jön a világ egyik legfontosabb embere

/ 2017.11.20., hétfő 15:25 /

Vlagyimir Putyin augusztusi látogatása után a világpolitika újabb nagyágyúja érkezik Magyarországra. Pekingben hétfőn jelentették be, hogy Li Ko-csiang kínai miniszterelnök november 26. és december 2. között indul külföldi túrára, ennek keretében pedig először Budapestre látogat az öt éve működő, Kína és tizenhat kelet- és közép-európai ország együttműködésének kormányfői csúcstalálkozójára, majd az oroszországi Szocsiban vesz részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet tanácskozásán.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség által idézett Lu Kang kínai külügyi szóvivő szerint Li – aki a Forbes tavalyi listája szerint a világ 12. legbefolyásosabb vezetője – magyar és orosz kollégája, Orbán Viktor és Dmitrij Medvegyev meghívásának tesz eleget.

Noha Pekingben nem közölték a budapesti látogatás pontos időtartamát – és még hivatalos magyar tájékoztatás sincs róla –, a csúcstalálkozó költségeit már márciusban tudni lehetett: a kormány 457 millió forintot különített el rá az idei büdzséből.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.