valasz.hu/itthon/putyin-a-szekelyeknel-itt-a-magyar-geopolitikai-thriller-127820

http://valasz.hu/itthon/putyin-a-szekelyeknel-itt-a-magyar-geopolitikai-thriller-127820

Budapestre jön a világ egyik legfontosabb embere

/ 2017.11.20., hétfő 15:25 /

Vlagyimir Putyin augusztusi látogatása után a világpolitika újabb nagyágyúja érkezik Magyarországra. Pekingben hétfőn jelentették be, hogy Li Ko-csiang kínai miniszterelnök november 26. és december 2. között indul külföldi túrára, ennek keretében pedig először Budapestre látogat az öt éve működő, Kína és tizenhat kelet- és közép-európai ország együttműködésének kormányfői csúcstalálkozójára, majd az oroszországi Szocsiban vesz részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet tanácskozásán.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség által idézett Lu Kang kínai külügyi szóvivő szerint Li – aki a Forbes tavalyi listája szerint a világ 12. legbefolyásosabb vezetője – magyar és orosz kollégája, Orbán Viktor és Dmitrij Medvegyev meghívásának tesz eleget.

Noha Pekingben nem közölték a budapesti látogatás pontos időtartamát – és még hivatalos magyar tájékoztatás sincs róla –, a csúcstalálkozó költségeit már márciusban tudni lehetett: a kormány 457 millió forintot különített el rá az idei büdzséből.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?