valasz.hu/itthon/magyar-borok-amerikaban-39066

http://valasz.hu/itthon/magyar-borok-amerikaban-39066

Botrány elnapolva: taktikus lépés az ÁSZ-büntetések ügyében

/ 2018.01.10., szerda 14:00 /

Nem telt 24 órába sem, és  a Nemzetgazdasági Minisztérium kihúzta az ÁSZ-botrány „kampányméregfogát”: Varga Mihály javaslatára fizetési haladékot kérhetnek a szabálytalanul gazdálkodó pártok. Tegnap este megírtuk, hogy ez lenne a „mérsékelt” forgatókönyv.

A Jobbik kedden közölte, önként nem fogja kifizetni a számvevőszéki bírságot. „Az országgyűlési választás tétje mostantól az, hogy ő vagy Orbán Viktor kerül börtönbe” – mondott erőset Vona Gábor. Mi lehet a kifutása a konfliktusnak? – tettük fel a kérdést tegnap. A durva forgatókönyv szerint inkasszót tesznek a Jobbik számlájára, a párt így teljesen kivéreztetve, kampányra fordítható pénzügyi források nélkül vágna neki a választásnak. Ez politikailag azonban erősen kockázatos, mert a hatósági támadás összerázhatja a Jobbik táborát, és a bizonytalan, depolitizált szavazókat is felverheti a szendergéséből.

„A mérsékelt forgatókönyv szerint a tartozás fennmarad, de a behajtása ilyen-olyan okok miatt elhúzódik, és csak a választások után kezdik el a végrehajtást. Ez a Fidesz számára egyetlen szempontból lehet kedvező: nem kellene a demokrácia állapota miatt külföldön magyarázkodnia” – írtuk tegnap.

És merre kanyarodik a valóság? Láss csodát, éppen az iménti irányba. „A Magyar Államkincstár az érintett pártoknak féléves felkészülési időszakot biztosít, kérelemre részletfizetési lehetőséget ajánl fel, melynek kezdete ez év július elseje. A nemzetgazdasági miniszter azt javasolta a NAV-nak, hogy mindezek figyelembe vételével ne indítson behajtási eljárást és ne érvényesítsen inkasszót az országgyűlési választásokat megelőzően” – közölte szerdán az NGM.

Ezzel az ÁSZ-botrány kampányszempontból takaréklángra került.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?