heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Bojkott: kemény szavakkal üti a kormányt a Magyar Hírlap-főszerkesztő

/ 2015.03.18., szerda 08:32 /

Mármint 2009-ben. Stefka István, a Magyar Hírlap akkori főszerkesztője rákosista húzásnak nevezte Gyurcsány Ferenc korabeli bojkott-felhívását.

Noha fideszesek az Origónak elvileg cáfolták a kedd reggeli sajtóértesülést, ami szerint a kormánypárt elnökségi döntése alapján a frakció és a kabinet tagjainak „nem ajánlott” a Magyar Nemzetnek és a Hír Tv-nek nyilatkozni, tény, hogy ezen a héten még nem járt fideszes az említett csatorna egyik műsorában sem. A helyzet tehát adott. Ebben a helyzetben izgalmas kordokumentumok a fenti, Hír Tv-ből és az Echóból származó híradórészletek.

(Hirtelen haragú kommentelőink figyelmébe: a 2009-es és a 2015-ös esetek között persze számos különbség van. De talán nem véletlen, hogy amikor tegnap nagyszámú, amúgy jobbos politikai érzelmű újságolvasó között beszélgettünk a mostani ügyről, mindenki a hat évvel ezelőtti Bayer-publicisztika miatti tiltást emlegette párhuzamként, nem kis indulat közepette. Az akkori ügy előzményeiről itt lehet olvasni.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.