valasz.hu/itthon/a-mol-es-a-magyar-kormany-ossztuzet-zudit-horvatorszagra-126373

http://valasz.hu/itthon/a-mol-es-a-magyar-kormany-ossztuzet-zudit-horvatorszagra-126373

Bojkott: kemény szavakkal üti a kormányt a Magyar Hírlap-főszerkesztő

/ 2015.03.18., szerda 08:32 /

Mármint 2009-ben. Stefka István, a Magyar Hírlap akkori főszerkesztője rákosista húzásnak nevezte Gyurcsány Ferenc korabeli bojkott-felhívását.

Noha fideszesek az Origónak elvileg cáfolták a kedd reggeli sajtóértesülést, ami szerint a kormánypárt elnökségi döntése alapján a frakció és a kabinet tagjainak „nem ajánlott” a Magyar Nemzetnek és a Hír Tv-nek nyilatkozni, tény, hogy ezen a héten még nem járt fideszes az említett csatorna egyik műsorában sem. A helyzet tehát adott. Ebben a helyzetben izgalmas kordokumentumok a fenti, Hír Tv-ből és az Echóból származó híradórészletek.

(Hirtelen haragú kommentelőink figyelmébe: a 2009-es és a 2015-ös esetek között persze számos különbség van. De talán nem véletlen, hogy amikor tegnap nagyszámú, amúgy jobbos politikai érzelmű újságolvasó között beszélgettünk a mostani ügyről, mindenki a hat évvel ezelőtti Bayer-publicisztika miatti tiltást emlegette párhuzamként, nem kis indulat közepette. Az akkori ügy előzményeiről itt lehet olvasni.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.