Bojkott: kemény szavakkal üti a kormányt a Magyar Hírlap-főszerkesztő

/ 2015.03.18., szerda 08:32 /

Mármint 2009-ben. Stefka István, a Magyar Hírlap akkori főszerkesztője rákosista húzásnak nevezte Gyurcsány Ferenc korabeli bojkott-felhívását.

Noha fideszesek az Origónak elvileg cáfolták a kedd reggeli sajtóértesülést, ami szerint a kormánypárt elnökségi döntése alapján a frakció és a kabinet tagjainak „nem ajánlott” a Magyar Nemzetnek és a Hír Tv-nek nyilatkozni, tény, hogy ezen a héten még nem járt fideszes az említett csatorna egyik műsorában sem. A helyzet tehát adott. Ebben a helyzetben izgalmas kordokumentumok a fenti, Hír Tv-ből és az Echóból származó híradórészletek.

(Hirtelen haragú kommentelőink figyelmébe: a 2009-es és a 2015-ös esetek között persze számos különbség van. De talán nem véletlen, hogy amikor tegnap nagyszámú, amúgy jobbos politikai érzelmű újságolvasó között beszélgettünk a mostani ügyről, mindenki a hat évvel ezelőtti Bayer-publicisztika miatti tiltást emlegette párhuzamként, nem kis indulat közepette. Az akkori ügy előzményeiről itt lehet olvasni.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.