heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Bejegyezte a bíróság a Habony-közeli új médiacéget

/ 2015.02.25., szerda 15:45 /

Itt vannak a Nagy Jobboldali Médiaátrendeződés részletei. Személyzeti és cégügyi híreink következnek az internet és a hagyományos sajtó világából. Habony, Magyar Nemzet, Célpont.

1. Miként két hete jeleztük, új hírportál épül Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó holdudvarában. A via.hu domainnév birtokosa Csúri Ákos újságíró, és egyelőre ő az egyszemélyes tulajdonosa annak a minap hivatalosan is bejegyzett cégnek, amely a Via.hu Médiaügynökség és Produkciós Iroda Kft. nevet viseli. A vállalkozás lehetséges fejlődési irányairól sokat elárul, hogy az új társaság tevékenységi körei között – a világhálóportál-szolgáltatás mellett – a napilap-, folyóirat- és könyvkiadás is szerepel.

2. Elbocsátották a Magyar Nemzet Magazin főszerkesztőjét, Fehér Bélát. Utódja Wekerle Szabolcs, a hétvégi melléklet munkatársa, a társszerkesztő pedig – a jelenleg is aktív Szényi Gábor mellett – György Zsombor. Az Index információi szerint időközben visszakerült a napilaphoz a Liszkay Gábor korábbi főszerkesztő által elbocsátott Lőcsei Gabriella és Ugró Miklós.

3. Közel három héttel a Simicska–Orbán-konfliktus nyilvánosságra kerülése után a Hír Tv Célpont című műsorának stábja is búcsút intett a televíziónak. Úgy tudjuk, a lépés nem érte teljesen váratlanul a médiacég vezetését, hiszen a Célpont csapata erősen kötődött Szikszai Péterhez, a televízió február 6-án távozott vezérigazgató-helyetteséhez.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.