Bejegyezte a bíróság a Habony-közeli új médiacéget

/ 2015.02.25., szerda 15:45 /

Itt vannak a Nagy Jobboldali Médiaátrendeződés részletei. Személyzeti és cégügyi híreink következnek az internet és a hagyományos sajtó világából. Habony, Magyar Nemzet, Célpont.

1. Miként két hete jeleztük, új hírportál épül Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó holdudvarában. A via.hu domainnév birtokosa Csúri Ákos újságíró, és egyelőre ő az egyszemélyes tulajdonosa annak a minap hivatalosan is bejegyzett cégnek, amely a Via.hu Médiaügynökség és Produkciós Iroda Kft. nevet viseli. A vállalkozás lehetséges fejlődési irányairól sokat elárul, hogy az új társaság tevékenységi körei között – a világhálóportál-szolgáltatás mellett – a napilap-, folyóirat- és könyvkiadás is szerepel.

2. Elbocsátották a Magyar Nemzet Magazin főszerkesztőjét, Fehér Bélát. Utódja Wekerle Szabolcs, a hétvégi melléklet munkatársa, a társszerkesztő pedig – a jelenleg is aktív Szényi Gábor mellett – György Zsombor. Az Index információi szerint időközben visszakerült a napilaphoz a Liszkay Gábor korábbi főszerkesztő által elbocsátott Lőcsei Gabriella és Ugró Miklós.

3. Közel három héttel a Simicska–Orbán-konfliktus nyilvánosságra kerülése után a Hír Tv Célpont című műsorának stábja is búcsút intett a televíziónak. Úgy tudjuk, a lépés nem érte teljesen váratlanul a médiacég vezetését, hiszen a Célpont csapata erősen kötődött Szikszai Péterhez, a televízió február 6-án távozott vezérigazgató-helyetteséhez.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.