valasz.hu/itthon/a-mol-es-a-magyar-kormany-ossztuzet-zudit-horvatorszagra-126373

http://valasz.hu/itthon/a-mol-es-a-magyar-kormany-ossztuzet-zudit-horvatorszagra-126373

Bejegyezte a bíróság a Habony-közeli új médiacéget

/ 2015.02.25., szerda 15:45 /

Itt vannak a Nagy Jobboldali Médiaátrendeződés részletei. Személyzeti és cégügyi híreink következnek az internet és a hagyományos sajtó világából. Habony, Magyar Nemzet, Célpont.

1. Miként két hete jeleztük, új hírportál épül Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó holdudvarában. A via.hu domainnév birtokosa Csúri Ákos újságíró, és egyelőre ő az egyszemélyes tulajdonosa annak a minap hivatalosan is bejegyzett cégnek, amely a Via.hu Médiaügynökség és Produkciós Iroda Kft. nevet viseli. A vállalkozás lehetséges fejlődési irányairól sokat elárul, hogy az új társaság tevékenységi körei között – a világhálóportál-szolgáltatás mellett – a napilap-, folyóirat- és könyvkiadás is szerepel.

2. Elbocsátották a Magyar Nemzet Magazin főszerkesztőjét, Fehér Bélát. Utódja Wekerle Szabolcs, a hétvégi melléklet munkatársa, a társszerkesztő pedig – a jelenleg is aktív Szényi Gábor mellett – György Zsombor. Az Index információi szerint időközben visszakerült a napilaphoz a Liszkay Gábor korábbi főszerkesztő által elbocsátott Lőcsei Gabriella és Ugró Miklós.

3. Közel három héttel a Simicska–Orbán-konfliktus nyilvánosságra kerülése után a Hír Tv Célpont című műsorának stábja is búcsút intett a televíziónak. Úgy tudjuk, a lépés nem érte teljesen váratlanul a médiacég vezetését, hiszen a Célpont csapata erősen kötődött Szikszai Péterhez, a televízió február 6-án távozott vezérigazgató-helyetteséhez.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.