Bayer Zsolt legazemberezte a lelkészt, majd egyházat váltott

/ 2018.04.03., kedd 09:45 /

Nyugodtan térhettek tegnap aludni azok, akik az Echo TV amúgy sem épp BBC-sztenderd Sajtóklubjától azt várták, hogy a választás előtti utolsó adásban az állandó vendégek az eddigieknél is emlékezetesebbet alakítanak.

A négy nagyágyú alapmunícióját Mesterházy Balázs harkai evangélikus esperes húsvétvasárnapi prédikációja adta. A lelkész a Kossuth Rádió által élőben közvetített istentiszteleten a többi között ezt mondta:

„Ezen a húsvét reggelen a Mindenható Úristent képviselő angyal könnyed és laza kőre ülése fricskát ad mindennek és mindenkinek. (…) Fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. S fricskát ad még azoknak is, akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.”

A műsorvezető Bayer Zsoltot már az felzaklatja, hogy Mesterházy esperes a Comedy Central választási részvételre buzdító videóit (Gábor és Emőke) vette bele a prédikációjába, és azt sem értette, miért gondolja a lelkész, hogy a kormánynak gondja van a sötétebb bőrűekkel.

Hadd segítsek:

Stop migráció

 

De itt még messze volt a vége.

Bayer aztán feltette a kérdést, ami minden keresztény üdvére válna:

 

Majd közölte, evangélikusként annyira megelégelte már egyháza kormányellenes áskálódását, hogy kilép belőle és katolizál. De ezt sem csak úgy ímmel-ámmal: a döntést lelkesen fogadó katolikus kollégájával, Bencsik Andrással egyetértésben kijelentette: számára továbbra is XVI. Benedek a pápa, és nem Ferenc, aki amúgy nem véletlenül került – „migránsként” – Szent Péter trónjára a migránsválság kellős közepén (az már senkit sem zavart, hogy Ferencet 2013 tavaszán választották pápává).

Akit érdekel a 45 perc őrjöngés, az itt megnézheti.

Frissítés:

A MEE püspöki tanácsának nyilatkozata az elmúlt napok médiában megjelent közleményeivel kapcsolatban

Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű húsvéti rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem annak – nyilván a közelgő választások miatt – önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak.

Meggyőződésünk, hogy lelkészeink esküjükhöz méltóan az evangélium tiszta hirdetését és a rájuk bízottak pásztorolását, továbbá a békesség megteremtését tartják feladatuknak.

Egyházunk népétől, a magyar társadalomtól, különösen is a közszereplőktől és a média képviselőitől a józanság és az igazmondás komolyan vételét, valamint a másik ember méltóságának megbecsülését kérjük.

Dr. Fabiny Tamás, Gáncs Péter és Szemerei János püspökök

Budapest / Győr, 2018. április 3.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.