valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

http://valasz.hu/itthon/ez-keresztenydemokracia-az-andrassy-egyetem-tudosa-az-orban-kormanyrol-128633

Ahol odaveszett a kétharmad – őrült harc várható Veszprém megyében

/ 2018.02.11., vasárnap 14:00 /
Ahol odaveszett a kétharmad – őrült harc várható Veszprém megyében

Kétszer bukott időközi választást a kormánypárt Veszprém megyében 2015 tavaszán, és az elsőre a kétharmados parlamenti többsége is ráment. Négyből két körzetben ma is esélyes az ellenzék, de jóval nehezebb dolga lesz, mint három éve. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

2015 februárjában, miután Navracsics EU-biztosi kinevezése miatt lemondott parlamenti mandátumáról, időközi választást rendeztek, és a veszprémiek legnagyobb meglepetésre leszavazták a számukra kitalált, szürke kormánypárti hivatalnokot, és helyette a baloldali ellenzéki összefogás közös – de függetlenként induló – jelöltjét, Kész Zoltánt juttatták mandátumhoz. A pofon annál nagyobb volt, mert a vereséggel a parlamenti kétharmad is odaveszett. Nem sokkal később a szomszédos Tapolcán a Jobbik mért váratlan vereséget a kormánypártra.

E két időközinek köszönhetően Veszprém rendhagyó megye, mert négy körzetéből kettőben ellenzéki képviselő van hivatalban, és mindketten újra nekifutnak a mandátumszerzésnek. Márpedig a hivatalban lévő képviselő mindig könnyebb helyzetből indul, mint a kihívói.

 

 

 

Az idei esélyekről lásd cikkünket a február 8-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?