A kormány ellentmond Bencsik Andrásnak

/ 2018.05.15., kedd 10:05 /

Most, hogy Soros György alapítványa hivatalosan is veszi a sátorfáját és Berlinbe távozik Budapestről, világossá vált: a kormány újabb győzelmet aratott az ország megvédésében. Hogy a további sikerek biztosak legyenek, nemsokára terítékre kerül a Stop Soros néven emlegetett javaslat, amely tovább rendszabályozná a Magyarországon működő ngo-kat, a többi között a külföldről kapott támogatásaikra kivetendő 25 százalékos adóval.

Egy kicsit viszont össze vagyunk zavarodva, mert emlékszünk még arra, hogy a hódmezővásárhelyi választás utáni, kissé önmarcangolóra sikerült Sajtóklubban mit mondott a Demokrata-főszerkesztő Bencsik András a Stop Sorosról:

 

Abból, hogy most mégis benyújtják a javaslatot, két dolog biztosan következik:

  1. a Stop Soros nem jópofa;
  2. a magyar társadalom ennél nem intelligensebb.

Egyik jobb, mint a másik.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Brüsszel most tényleg büntet? – Navracsics Tibor válaszol

Navracsics Tibor szerint a 2019-es európai parlamenti választáson minden országban közös lesz a téma: a migráció. Az oktatásért és kultúráért felelős uniós biztost az EU-költségvetés hazánkat is célzó szankcióiról és Manfred Weber néppárti frakcióvezető Fidesz-kizárással fenyegető szavairól is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban. 

Circus Maximus – a cirkuszművészet felől jön az új kulturális államtitkár

Vannak, akik kifejezetten örülnek Fekete Péter kulturális államtitkárrá történő kinevezésének, egyesek agilisnak, mások törtetőnek-törekvőnek nevezik. Nem tudni, milyen tervekkel érkezik a kulturális életbe a cirkuszigazgató, de a vele kapcsolatos várakozás inkább bizakodó. Az új államtitkár portréja a friss Heti Válaszban.