valasz.hu/itthon/a-menekultek-kotelessegei-elhallgatott-reszletek-a-genfi-egyezmenybol-115107

http://valasz.hu/itthon/a-menekultek-kotelessegei-elhallgatott-reszletek-a-genfi-egyezmenybol-115107

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

/ 2018.05.21., hétfő 13:00 /
A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

A helyi fölényes LMP-győzelem furcsaságfaktora csökken, ha felfedjük, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 5. számú egyéni választókerületének LMP-s jelöltje valójában maga a komlóskai polgármester, a helyben népszerű Köteles László volt. A község 24 éve egyhuzamban regnáló független vezetője még 2014-ben is szimpatizált a Fidesszel, azóta viszont elfordult a kormánypárttól.

Azért utaztunk Komlóskára, hogy megértsük a „Köteles-modell” sikerét, és többet lássunk abból, hogy miért lettek a Fidesz fontos bástyái az aprófalvak.

 

 

 

 

Riportunk a Heti Válasz május 17-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?